fbpx

Ce serii de cărți am în bibliotecă? Recomandări literare

De curând, am reușit să completez o serie de cărți din biblioteca mea cu singura carte ce îmi lipsea – lucru care, în logica unui cititor, înseamnă că pot începe în sfârșit să o citesc! Cu această ocazie, m-am gândit să menționez seriile existente în colecția mea de cărți și să vi le recomand cu această ocazie.

Tetralogia Napolitană de Elena Ferrante

După ce am terminat de citit Povestea fetiței pierdute, ultimul volum al tetralogiei, aveam de gând să fac o recenzie generală a seriei, însă acel articol se află în continuare în ciornele mele. Aștept, de asemenea, să apară pe HBO ultimul sezon al serialului realizat după această minunată serie, fidel întâmplărilor din carte.

Am mai povestit pe blog despre de ce Elena Ferrante este autoarea mea preferată la momentul actual, însă nu ratez nicio ocazie să ridic în slăvi tetralogia ei atât de răvășitoare, scrisă lacrimi și sânge, după cum s-ar părea. Emoțiile pe care le-am trăit parcurgând cu sufletul la gură povestea de viață a protagonistei noastre au rămas neegalate de orice altă serie până în prezent.

Seria Mark Renton de Irvine Welsh

Nici nu știam că este vorba despre o serie mai amplă, poate chiar neterminată, scrisă de Irvine Welsh. La un moment dat, citisem vreo 100 de pagini din Trainspotting, după care m-am pierdut în detalii și am zis că voi reveni la carte după ce voi viziona filmul. Acest lucru nu m-a împiedicat însă din achiziționarea celorlalte cărți scrise de autor, care privesc aventurile acelorași personaje unice.

În cercetările mele de astăzi, am aflat că din serie mai face parte și o a patra carte, ce nu a fost însă publicată la noi încă. Nu că nu mi-ar da destul de furcă primele trei volume necitite momentan.

Trilogia Blestemați de Chuck Palahniuk

Zic “trilogie” pentru că am înțeles că mai urmează o carte în această serie, dar Palahniuk nu a publicat-o încă. Am citit atât Blestemați, cât și Apocalipsa și am rămas cu impresia unei povești simpatice, ușor de urmărit, care îmi amintește, desigur, de serialul Lucifer.

Cum Palahniuk se află pe TBR-ul meu din 2023, abia aștept să mă reîntâlnesc cu același stil satiric și într-alte romane de-ale sale. Fiind autorul meu preferat la momentul actual, cu siguranță recomand și aceste două cărți!

Duologia Trois de Julian Barnes

Nu am văzut pe nicăieri ca aceste două cărți, Iubire etc. și Trois să fie puse împreună sub o serie, însă adevărul este că una continuă acțiunea din cealaltă, cu aceleași personaje. Prin urmare, consider această selecție de cărți cel puțin o duologie, care mie mi-a plăcut foarte mult la momentul lecturii.

Îmi este destul de dor de stilul lui Julian Barnes, însă tot apar în calea mea alte priorități literare. Îmi promit însă că voi ajunge cât de curând la una dintre cele vreo 15 cărți de-ale sale pe care le am în bibliotecă.

Tetralogia lui Bandini de John Fante

Întreabă praful este cartea despre care vă spuneam la început, pe care am reușit să o achiziționez recent la un preț excelent de pe Vinted. Din căutările mele, am observat că volumele acestei serii se găsesc destul de greu și se vând uneori la prețuri exorbitante în anticariate – de aceea mi-a luat probabil vreo zece ani să completez seria.

Acum că dețin toate cele patru cărți, cu siguranță mă voi apuca să le citesc cu prioritate. Din ce am înțeles din descrierile de pe spate, sunt destul de sigură că îmi va plăcea protagonistul lui John Fante. Abia aștept să revin cu recenzii!

Ce serii de cărți se găsesc în biblioteca voastră?

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății"). În prezent, activează drept consilier pentru dezvoltarea personală și coordonator de echipă la o agenție de SEO.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: