fbpx

Gânduri la sfârșit de an | #goodbye2022

În ultima zi a anului 2022, am vrut să fac o scurtă recapitulare a lucrurilor relevante care s-au petrecut pentru mine în ultimele 12 luni și să notez câteva gânduri de încheiere.

În materie de cărți

În ceea ce privește cărțile, am reușit să citesc puțin și bine. Deoarece am avut priorități diferite anul acesta, nu m-am putut concentra la lectură decât în ultimele 2-3 luni. Am reușit să duc la bun sfârșit 21 de cărți, dintre care favorita mi s-a revelat încă de când am citit-o. Voi vorbi despre romanele mele preferate din 2022 într-un videoclip pe care-l voi posta zilele următoare pe YouTube.

De asemenea, am adăugat multe cărți noi în bibliotecă și am achiziționat două noi piese de mobilier pentru a le susține. M-am bucurat de faptul că mi-am dat voie să îmi extind biblioteca – lucrul pe care îl prețuiesc cel mai mult pe lume. Am revenit în forță și pe booktube, mi-am făcut chiar și un cont de booktok și am redactat numeroase articole pentru blog – atât din categoria “personale”, cât și “cărți”.

Pe plan personal

Reușitele mele de anul acesta nu pot fi rezumate în numere, deoarece majoritatea sunt de natură spirituală.

Am reușit să obțin promovarea de la job pe care mi-o doream, am finalizat cu succes cursul de formare în psihoterapie, am fost să-mi vizitez în sfârșit prietena din Cambridge, UK, am participat la un workshop Erasmus la Sulina, unde am cunoscut oameni grozavi și de unde m-am întors cu multă energie și inspirație. Mi-am făcut trei tatuaje noi, iar alte două sunt în plan pentru 2023. Mi-am împlinit astfel multe vise și sunt recunoscătoare pentru toate obiectele și experiențele pe care mi-am permis să le cumpăr.

Mai presus de orice, mă bucur pentru toate revelațiile pe care le-am avut, pentru toate răspunsurile pe care le-am găsit la întrebări care mă rodeau pe interior de mult timp, pentru toate conexiunile neuronale care au fost realizate anul acesta, după ce am depășit cu brio provocările care mi-au apărut în cale. A fost un an în care am reușit să mă cunosc mult mai bine, în care m-am întâlnit cu mine însămi și am învățat să mă iubesc și mai mult.

La miezul nopții, eu voi sărbători atât intrarea în noul an, cât și împlinirea vârstei de 25 de ani – my mid 20’s. Sunt fascinată, incredulă în fața acestui număr, deși îi simt înțelepciunea pe umeri. Continui în fiecare zi să devin persoana de care copilul meu interior să fie mândru și mă auto surprind la fiecare pas – atunci când mă iert, atunci când hotărăsc să încerc din nou în loc să renunț, atunci când îmi expun punctul de vedere în loc să mă înconjor de tăcere.

În aprilie 2023, blogul va împlini 9 ani. Chiar dacă nu am postat constant, nu am renunțat niciodată la această casă a mea. Uneori, mă simt de parcă vorbesc doar universului când scriu aici – în acest jurnal public – însă îmi este suficient și atât. Dacă ceva din ce am scris ajunge să aibă un impact asupra altcuiva, cu atât mai bine. Eu voi continua activitățile pe care le-am început odată cu lansarea romanului meu de debut și nu pot decât să aștept cu brațele deschise noile aventuri care vor apărea în cale.

Vă mulțumesc celor care sunteți alături de mine, care, din când în când, îmi transmiteți gândurile voastre. Sunt convinsă că ele ajung la mine chiar și dacă nu sunt rostite sau scrise. Voi continua să îmi împărtășesc sufletul astfel cu voi și mă voi hrăni cu această “moștenire” pe care o las în urmă – chiar dacă ar fi doar pentru mine însămi.

La revedere, 2022 greoi, care m-a lăsat deseori cu respirația tăiată și cu mâna peste inima care bătea prea repede. Te primesc cu drag, 2023 de la care nu îmi doresc decât liniște, împlinire și evoluție.

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății"). În prezent, activează drept consilier pentru dezvoltarea personală și coordonator de echipă la o agenție de SEO.

2 gânduri despre „Gânduri la sfârșit de an | #goodbye2022

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: