Ce cărți am citit în 2022? | Wrap-up

Anul acesta am citit doar 20 de cărți. Până la sfârșitul anului probabil numărul lor va crește doar cu una. Pentru mine, 2022 a fost un an foarte solicitant și mă bucur că am reușit să-l salvez totuși în ultimele două luni. În acest articol, voi vorbi mai pe larg despre lecturile mele.

Conform Goodreads, cărțile citite de mine au avut în medie 180 de pagini. Până prin octombrie, însă, nu reușisem să citesc nici măcar zece dintre acestea. Într-unul din videoclipurile recent postate pe YouTube am povestit mai amănunțit despre activitățile mele de când am absolvit facultatea:

Cea mai lungă carte parcursă a fost Clopotul de sticlă (289 de pagini), iar cea mai scurtă – Bonsai de Alejandro Zambra (96 de pagini), pe care am citit-o de curând. În total, am citit 3604 pagini în 2022.

Comparativ cu anul acesta, 2021 a fost un an mult mai productiv, în care am reușit să parcurg 50 de cărți. Pe de altă parte, mă bucur că am reușit să îmi reiau obiceiurile livrești chiar și în aceste condiții. Am ales să citesc cărți scurte din două motive: 1) le prefer în general și 2) aveam nevoie de sentimentul parcurgerii unei cărți până la sfârșit, astfel încât să nu mă plafonez.

În prezent, citesc aceste două cărți: Planeta Tokyo, scrisă de autoarea mea română preferată și Omul focului, o carte de aproximativ 800 de pagini scrisă de Joe Hill, fiul lui Stephen King. Din această a doua carte am reușit să parcurg jumătate, ceea ce oricum este o realizare importantă. Totuși, nu îmi place foarte mult și de aceea o citesc destul de greu, mai mult în weekend, când puterea mea de concentrare este mai mare. Până în prezent, nu cred că am lecturat o carte lungă care să merite timpul investit, dar voi discuta acest aspect mai pe larg într-un alt articol.

Poate vă întrebați care sunt cărțile mele preferate din 2022… Topul meu nu este final și nu vreau să mă grăbesc – de exemplu, anul trecut a apărut pe primul loc o carte pe care nici măcar nu o terminasem de citit până pe 1 ianuarie, dar eram sigură în privința ei. Voi alege cinci dintre acestea și le voi prezenta într-un videoclip pe YouTube la începutul lui ianuarie.

În ultimele luni au intrat o grămadă de cărți noi în biblioteca mea, așa că în mod sigur voi avea de unde alege pentru anul următor. Știu doar că în 2023 îmi doresc să intru puțin mai mult în zona de non-ficțiune, în special în ceea ce privește psihologia. Mai mult decât atât nu pot întrezări, fiindcă în continuare cred că volumele potrivite ne găsesc în momentele potrivite.

În mare parte, mă declar mulțumită de calitatea cărților pe care am ales să le citesc în acest an și mă bucur că am parcurs scriitori noi și plini de farmec. Simt că gusturile mele se desăvârșesc și reușesc să captez esențialul din lectură mai bine ca niciodată, ceea nu poate decât să mă conducă înspre revelații literare pe care le aștept cu drag.

Mai jos aveți o listă cu recenziile celor 20 de cărți citite în 2022:

  1. Nimfa nestatornică, recenzie
  2. Biblia de neon, recenzie literară
  3. Shaman King – Volume 17, recenzie
  4. Iubire amară, debutul literar al Elenei Ferrante – recenzie
  5. Recenzia romanului „Barbă albastră” scris de Amelie Nothomb
  6. Povestea vieții mele – H. C. Andersen, recenzie
  7. Sylvia Plath – Clopotul de sticlă, recenzie
  8. Câteva comentarii despre „Copacul” lui Fowles
  9. Căzuți din cer… Un alt roman superb semnat de Ray Loriga
  10. Scândurica lui Dan Miron, o surpriză literară
  11. Elena Ferrante – Fiica ascunsă, recenzie literară
  12. William Burroughs – Pederast | Recenzie
  13. O lebădă sălbatică și alte povești | Recenzie literară
  14. You are not a stranger here – Adam Haslett | Recenzie literară
  15. Bine ai venit în America! | Recenzie literară
  16. Viața necunoscută a copacilor | Recenzie literară
  17. Fantoma Aniei, un roman grafic de Vera Brosgol | Recenzie
  18. Bonsai de Alejandro Zambra | Recenzie literară
  19. Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți | Recenzie literară
  20. Victoria Mas – Balul nebunelor | Recenzie literară
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site web propulsat de WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: