fbpx

C#caturi spuse de tata, recenzie

C#caturi spuse de tata e exact ce te-ai aștepta să fie – o serie de povestiri amuzante despre relația dintre Justin Halpern și tatăl său. Mulți dintre noi îl avem ca referință pe Andy Anderson în postura de tată arțăgos, cu un mod unic de exprimare, însă din această poveste este din fericire eliminat abuzul.

Întâmplările sunt povestite în mod cronologic, din primii ani de viață ai autorului până în momentul când a terminat de scris cartea, la vârsta de 28 de ani. Justin s-a întors acasă, în San Diego, în urma unei despărțiri dureroase și așa a intrat din nou în contact cu amintirile sale din copilărie. Domnul Halpern Senior este schițat drept un doctor respectat, un om corect și destul de fixist, care spune mereu exact ceea ce gândește. Cartea de față s-a născut datorită popularității hashtag-ului #shitmydadsays, iar o parte din acele tweet-uri se regăsesc între capitolele acestui volum de 167 de pagini.

Mă așteptam să râd cât mai tare citind despre tatăl lui Justin și așa s-a și întâmplat de cele mai multe ori. S-ar putea chiar ca unele dintre replici să îmi rămână în minte, însă cert e că tatăl autorului este un adevărat personaj de carte, un om cum rar mai întâlnești – atât un părinte iubitor, cât și un om foarte autentic, în perfect acord cu propriul sine. Cartea necesită o experiență personală și, pe alocuri, necesită renunțarea la anumite prejudecăți. Justin are în prezent 32 de ani, adică o vârstă suficient de mică încât să poată rezona cu el și cititorii tineri, care deseori își dau ochii peste cap la auzul anumitor replici ale propriilor părinți.

Mă bucur că am citit această carte ce m-a amuzat timp de câteva zile și m-a făcut să mă întorc la ea cu plăcere. O recomand celor care sunt interesați de autobiografii și vor de asemenea să participe la puțină terapie prin râs.

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: