
În această lună am achiziționat în total 18 cărți noi de la anticariatele printrecărți.ro și târgulcărții.ro, două din cele mai importante resurse pentru mine când vine vorba de îmbogățirea bibliotecii.
Poate știți deja că eu rareori cumpăr cărți noi, din librării, ci prefer întotdeauna să am suficientă răbdare pentru a descoperi volumele pe care le caut la prețuri avantajoase. De această dată, ce m-a atras a fost revenirea pe stoc a câtorva titluri pe care mi le doream – ceea ce deseori reprezintă motivul pentru care ajung să plasez o comandă.
Vă garantez că cele 18 cărți din imagine nu depășesc împreună suma de 200 de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 11 lei pe carte. Multe dintre ele nu se mai găsesc în librării sau ajung să fie costisitoare datorită etichetei de “best-seller”. Cu toate acestea, eu am reușit să îmi completez colecția și să achiziționez cărți noi și interesante într-un mod pe care eu îl consider a fi cel mai eficient.
În prezent, citesc “Povestea vieții mele” scrisă de H. C. Andersen și “Copacul” de John Fowles. Ambele vor avea parte în curând de recenzii pe blog și pe Goodreads, întrucât mă încântă peste măsură lecturarea lor. Sunt două cărți scurte de non-ficțiune, scrise de autori prețioși, pe care mă bucur să-i descopăr în profunzime.
Am reușit în sfârșit să găsesc și “Rant” și “Cântec de leagăn” scrise de Chuck Palahniuk, autorul meu preferat și astfel cred că posed deja toate cărțile sale traduse în limba română. Nu le-am citit încă pe toate, iar “Lullaby“, varianta în engleză a celui de-al doilea volum, făcea deja parte din biblioteca mea – neatins, însă.
Am ales să achiziționez “Serotonina” pentru un preț de aproximativ 20 de lei tocmai pentru că știam că a fost cartea favorită a multora atunci când a apărut. Am parcurs câteva zeci de pagini și mi-am dat seama că îmi va plăcea cu siguranță, deși voi continua această lectură mai târziu.
Tot cam atât a costat și cartea lui John Updike, “Vrăjitoarele din Eastwick“, care pe care mi-o doream foarte mult datorită prestigiului acestui autor. Tetralogia sa este greu de găsit la un preț acceptabil oriunde, așa că m-am reorientat la acest volum. Și din el am citit câteva pagini și am observat un stil de scriere complex, care îndepărtează în timp lecturarea integrală a romanului.
Cea mai scumpă carte din imagine este “Sticletele” scris de Donna Tart, carte greu de găsit și mai ales sub prețul de 40 de lei. Am găsit-o cu 33 și am zis că nu vreau să mai amân momentul achiziției. Este un roman extrem de stufos, însă am tot auzit vorbindu-se despre el, iar curiozitatea mea a fost astfel stârnită.
Demnă de menționat aici este și cartea “Conjurația imbecililor” scrisă de John Kennedy Toole. Am adorat “Biblia de neon” și încă de atunci mi-am dorit să citesc neapărat și cartea care l-a consacrat pe acest autor după moarte, din păcate.
Observați, poate, și cele 4 cărți scrise de Nick Hornby din teanc: trei în engleză și una în română. Pe cele în engleză le-am achiziționat mai mult pentru simetrie, în special datorită prețului scăzut pe care îl aveau. Nick Hornby mi-e foarte drag datorită cărții “Turnul sinucigașilor“, dar și pentru “Febra stadioanelor“. Cu siguranță voi parcurge și celelalte romane la timpul lor.
În imagine se mai regăsește și o carte pentru dezvoltarea personală scrisă de Alain de Botton, pe care am achiziționat-o din pură curiozitate, un volum vechi cu prozele lui Bacovia, de altfel singurul pe care l-am găsit, două dintre cărțile scrise de Mihail Sebastian (autor român pe care îl ador profund pentru romanele sale, “Orașul cu salcîmi” și “Accidentul“) adunate într-o singură ediție și două volume din colecția Biblioteca Polirom în format mic.
Am achiziționat “Portretul lui Dorian Gray” pentru că aveam doar volumul în engleză și îmi doream să recitesc această poveste cu scopul de a observa perspectiva mea asupra ei în urma lecturării volumului “De profundis“, unul din favoritele mele din toate timpurile.
După plasarea comenzii, am observat că dețineam deja aceeași ediție din “Clopotul de sticlă“, scrisă de Sylvia Plath, însă voi profita de această ocazie pentru a citi celebra carte mai repede. Nu în ultimul rând, “Căzuți din cer” este o carte scrisă de autorul cărții mele preferate din 2021, “Eroi“. Am așteptări imense de la această carte și abia aștept să mă reîntâlnesc cu sufletul și limbajul autorului.
Abia așteptam să fac această postare pentru a prezenta mai pe larg ultimele cărți pe care le-am achiziționat. Nu cumpăr foarte des cărți, mai ales cum nu prea am citit foarte multe anul acesta, însă mă bucur de fiecare dată când găsesc volume pe care le căutam de mult. Voi ce cărți ați mai achiziționat?