fbpx

Despre Final Frontier 2018

Evenimentul booktube de ieri a fost unul dintre cele mai reușite întâlniri și comuniuni dintre membrii spațiului online dedicat iubitorilor de cărți din România. Eu una m-am simțit formidabil să fiu parte din această mică echipă reprezentantă a comunității de booktubing și să răspund la întrebările celor din sală, oameni care au venit acolo special pentru a-și susține favoritiții și pentru a ne întâlni față în față. Nu mi-am dat seama când a trecut timpul în cadrul discuției, aș fi rămas veșnic în acel spațiu confortabil și plin de voioșie.

Deși am trecut pe la târgul de carte și anul trecut, abia de această dată mi-am dat seama cum am lăsat să-mi scape atâtea standuri grozave, chiar nefiind o împătimită a genului SF, a benzilor desenate sau anime-urilor. Am postat pe YouTube un videoclip în care prezint cărțile primite ieri și m-am bucurat că am reușit să părăsesc incinta evenimentului cu un număr atât de mare, căci nu mă așteptam deloc ca acest lucru să se întâmple. Am fost primiți și tratați cu căldură, iar asta se datorează numai organizatorilor de la bookblog.ro. De asemenea, îi datorăm mult și moderatorului, Cristian China Birta, pentru atmosfera destinsă și întrebările interactive. Eu una sper la cât mai multe astfel de evenimente și mă bucur că în sfârșit această comunitate este din ce în ce mai luată în serios de edituri, bloguri de cărți și toți cei implicați în spațiul literar românesc.

Această experiență mi-a dovedit că suntem în ascensiune și putem doar spera pentru și mai bine. Munca noastră dă roade, ceea ce sigur va atrage și mai mulți membri în comunitatea primitoare din care fac și eu parte, a cărei scop comun este acela de a promova lectura. Vreau să mulțumesc și celor care și-au rupt din timp pentru a putea fi prezenți, iar cu ceilalți sigur ne vom întâlni cu alte ocazii în viitorul apropiat. Am fost foarte măgulită să văd că ușor-ușor toate lucrurile converg, iar vocile noastre sunt auzite și ascultate în sfârșit. O să revin deci cât de curând cu filmarea, însă până atunci am vrut să îmi exprim mulțumirea față de acest gen de evenimente și să scot în evidență faptul că ar trebui să ne întâlnim mai des cu toții pentru a dezbate acest fenomen care este booktubing-ul.

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății"). În prezent, activează drept consilier pentru dezvoltarea personală și coordonator de echipă la o agenție de SEO.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: