fbpx

3 seriale urmărite recent pe Netflix

Nu obișnuiam să petrec foarte mult timp pe Netflix, însă în ultima perioadă am urmărit serial după serial și mi-am dorit să vă povestesc puțin despre ele. Cu această ocazie, solicit indirect recomandări de seriale de pe această platformă sau HBO, întrucât mi se pare din ce în ce mai dificil să găsesc ceva pe placul meu.

Introducere

Demn de menționat este faptul că fiecare dintre cele trei seriale despre care urmează să vorbesc are un singur sezon; nu știu dacă vor mai apărea și altele la cele care nu sunt limited series. De asemenea, serialele au apărut pe Netflix în ani diferiți. Le-aș considera totuși producții recente.

The Watcher (2022)

Am început să urmăresc acest serial datorită lui Jennifer Coolidge, pe care o ador încă de când am descoperit-o în 2 Broke Girls. După aceea, am vizionat cele două sezoane existente din White Lotus, așa că The Watcher era continuarea potrivită.

Acest serial m-a prins mai greu întrucât are la bază o situație tipic americană: o familie se mută în suburbii, într-o casă mare, pentru a oferi o viață mai liniștită copiilor. Totul devine mai interesant pe măsură ce protagoniștii, cei doi soți, își pierd mințile încercând să descopere cine le tot trimite scrisori amenințătoare. Toate semnele îi îndeamnă să vândă casa mai departe și să se mute înapoi.

Mi-a plăcut la acest serial atât suspansul și răsturnările de situație, cât și faptul că misterul rămâne nedezlegat. Fie pentru că urmează să se facă un sezon viitor, fie pentru că acesta ar fi fost cel mai potrivit serial, mi-a plăcut să o revăd pe Jennifer aici și să văd ce se întâmplă în cele 7 episoade.

Maid (2021)

Deși acest serial a apărut mai de mult, ceva mă făcea să îi dau skip. În cele din urmă, am hotărât să-i dau o șansă și astfel l-am urmărit încontinuu două zile la rând. Este una dintre cele mai triste povești pe care le-am văzut ecranizate, însă partea bună este că rămânem cu o imagine pozitivă în minte.

Este vorba despre o tânără de 25 de ani care locuiește într-o rulotă cu prietenul ei și fiica lor. Femeia este nevoită să plece de acasă împreună cu fetița pentru a se proteja de comportamentul abuziv al bărbatului. Astfel, viața ei se transformă într-o serie de suișuri și coborâșuri, menite să o elibereze în cele din urmă de cele mai negre coșmaruri ale sale.

A fost genul de poveste despre care nu eram sigură că se va termina cu bine. Am trăit totul intens împreună cu protagonista și am trecut prin fiecare motiv de fericire și dezamăgire. Această serie limitată produsă de Netflix merită într-adevăr vizionată, în special de femeile care nu sunt străine de astfel de situații.

Devil in Ohio (2022)

Chiar aseară am terminat de urmărit acest prim sezon al serialului de pe Netflix. Nu știu cât de original este conceptul de la baza sa (o adolescentă evadează dintr-un cult satanist și își găsește adăpostul într-o familie privilegiată), însă pot spune că m-au prins abia ultimele două episoade. Am vrut să știu cum se sfârșește povestea, care are o dezvoltare lentă, pe alocuri plictisitoare; pe de altă parte, Madeline Arthur a jucat excelent rolul lui Mae.

Dacă îți plac filmele și serialele menite să te sperie, probabil Devil in Ohio intră în categoria lor. Dacă nu mai știi ce să urmărești, ca mine, cele 8 episoade se pot dovedi a fi interesante. Partea care mi-a atras cel mai mult atenția a fost legătura dintre mama adoptivă și această tânără refugiată, în special motivul pentru care aceasta nu o putea da spre adopție mai departe. Deseori, sunt propriile noastre răni cele care nu ne lasă să ne concentrăm atenția asupra lucrurilor cu adevărat importante.

Alte recomandări de seriale

Înainte să le urmăresc pe acestea trei, am vizionat sezonul final din Dead to me (2019-2022) și sezonul șapte din Workin’ Moms (2017-prezent). Ambele m-au încântat destul de tare, în special primul. Deși nu-mi mai aminteam prea multe lucruri din Dead to me, au existat suficiente flashbackuri încât să-mi amintesc esențialul. Finalul a fost heartbreaking și heartwarming în același timp. L-aș compara cu Good Girls ca tematică, alt serial pe care l-am adorat.

Workin’ Moms este un serial care se pare că are succes în continuare. Nu am urmărit cu atât de mare atenție primele sezoane, însă m-am atașat de personaje și am urmărit acest ultim sezon apărut cu plăcere. Pare un fel de Sex and The city sau Desperate housewives al vremurilor noastre, dar, cumva, mai puțin dramatic.

Sunt nerăbdătoare pentru un sezon nou din Virgin River (2019-prezent) care va apărea la începutul lunii septembrie. Am fost cucerită încă de la primul episod de scenele deosebite din orășelul ales de producători, iar protagonista este cu atât mai fermecătoare. Îl consider serialul ideal pentru adulți – nu în sensul de erotic, ci real life problems.

Tu ce seriale ai urmărit în ultima perioadă și recomanzi?

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății"). În prezent, activează drept consilier pentru dezvoltarea personală și coordonator de echipă la o agenție de SEO.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: