
“My life is my poetry, my love making is my legacy!”
― Lana del Rey, Salamander
În această secțiune a site-ului vei găsi atât gândurile pe care am vrut să le împărtășesc cu lumea, cât și povestiri sau poezii pe care le-am scris de-a lungul timpului.
Povestea tatuajelor mele – partea I
Ador să privesc tatuajele celorlalți și să mă las inspirată și mă bucur că mi-am dat voie să fac acest pas în viața mea. Încurajez oamenii să facă ceea ce simt și să nu lase frica să îi ghideze. În viitorul apropiat, voi reveni cu actualizări în ceea ce privește călătoria mea în lumea tatuajelor.
Citește în continuareCălătoria mea în Paris (martie 2023)
Tocmai m-am întors din prima mea călătorie la Paris și abia așteptam să îmi împărtășesc experiența cu voi. Am ales un pachet turistic de la Paralela45, iar în cele ce urmează voi oferi toate detaliile privind scurta mea călătorie. Detalii tehnice Am plecat de pe 7 martie și m-am întors pe 12. Pachetul pentru care…
Citește în continuareGânduri la sfârșit de an | #goodbye2022
În ultima zi a anului 2022, am vrut să fac o scurtă recapitulare a lucrurilor relevante care s-au petrecut pentru mine în ultimele 12 luni și să notez câteva gânduri de încheiere. În materie de cărți În ceea ce privește cărțile, am reușit să citesc puțin și bine. Deoarece am avut priorități diferite anul acesta,…
Citește în continuareAmurgul idolilor literari
Nu știu despre ce a scris Nietzsche în cartea lui – mă gândesc că despre renunțarea la Wagner și Schopenhauer. Eu vreau să scriu despre lovitura pe care am resimțit-o ieri, după ce am deschis una din cărțile tale la distanță de vreo șase ani după ultima. Mă bucuram pe atunci pentru că eram la…
Citește în continuare„blestem și rugă și abis” – volumul meu de poezie self-published
Scriu acest articol pentru a împărtăși cu voi bucuria de a ține în mâini primul meu volum de poezii, pe care l-am pus cap la cap anul acesta. Poeziile regăsite în el sunt scrise din 2018 până în 2022 și sunt expuse în ordine cronologică, cu datele exacte ale fiecăreia. Am mai folosit în trecut…
Citește în continuareDespre devenirea celor ce au fost
Am căutat, zilele trecute, să văd ce au devenit cei pe care i-am cunoscut în copilărie. În orășelul în care am crescut au rămas multe fantome. Am fugit de ele, tocmai fiindcă mă bântuiau. Aceste fantome m-au rănit atunci când erau oameni. Acei oameni îmi amintesc de tot ce vreau să neg despre mine.
Citește în continuareNu mă întreba „ai mai scris?”
Ai întreba un necunoscut când a făcut ultima dată sex? L-ai pune să îți descrie în detaliu pozițiile, sunetele, pauzele? Nu mă întreba dacă am mai scris. Între a scrie și a trăi este doar o mișcare a mâinilor, una care simt că, într-adevăr, mă izbăvește pe veci.
Citește în continuareDespre viața profesională: ce lucrez în prezent?
De ceva vreme îmi doream să împărtășesc cu voi experiența mea la locul de muncă actual. De un an și câteva luni lucrez la DWF, o agenție de SEO cu sediul în București. Am fost angajată în timpul pandemiei cu un contract de telemuncă (remote). Iată cum a început totul… Cum m-am angajat După absolvirea…
Citește în continuareCum am renunțat la fumat fără să vreau
Cred că nu mai este mult și se fac două luni de când am fumat ultimul pachet de țigări. Îmi amintesc că era un pachet albastru de la un brand care nu îmi plăcea, pe care îl achiziționasem în workshopul la care am participat la Sulina din lipsă de Sobranie. După câteva calcule și cu…
Citește în continuareAvem (și în ce măsură) dreptul de a scrie despre ceilalți? O problemă de ficționalizare.
Trăiesc de ceva timp o dilemă în privința unei scurte istorisiri pe care am scris-o. Se intitulează „Prietena mea, Alexandra” și, inițial, o publicasem pe Wattpad – locul unde sfârșesc toate scrierile mele de întinderi mai mari care nu cred că vor vedea vreodată tiparul. Ulterior, am făcut documentul privat, din teamă.
Citește în continuareCerc de poezie la Tâmplărie Pub, Brașov
Eu, Ioana și Denisa am vrut să spargem gheața săptămâna aceasta și ne-am făcut curaj să recităm câteva dintre poeziile noastre. Niciuna dintre noi nu a debutat până acum în poezie, așa că emoțiile au fost comune. Am strâns momentele noastre într-un videoclip, astfel încât să oferim din curajul nostru și altora. Îmi doresc în…
Citește în continuareScene din Sulina #1
Între 4 și 12 septembrie 2022 am fost într-un workshop la Sulina organizat de Societatea Utopică Euxine. Proiectul se numea S.T.O.R.Y, Story Time of Real Youth și prevedea strângerea unui grup de 25 de participanți cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani din România, Republica Moldova, Turcia și Ucraina în vederea identificării comunităților…
Citește în continuareIncursiunea mea în domeniul psihologiei
În poza de mai sus se regăsește o mare parte dintre colegii mei, psihoterapeuți în formare, pe care i-am întâlnit într-o tabără organizată de Asociația Română de Psihoterapie Integrativă (ARPI). În momentul în care scriu, eu însămi mă aflu încă în formare, ceea ce înseamnă că după ce dau examenul de finalizare a celor doi…
Citește în continuareAi nevoie de consiliere personală sau vocațională? Sunt aici pentru tine!
De ceva timp, activez drept consilier pentru dezvoltarea personală. Ce presupune acest lucru? „Susținerea clienților în investigarea situațiilor problemă și facilitarea explorării potențialelor soluții pentru reglarea eventualelor disfuncționalități induse în plan personal și în relațiile socio-profesionale”. Pe scurt, activitatea are la bază activarea și valorificarea resurselor proprii pentru atingerea obiectivelor dorite de client. Așadar, dacă…
Citește în continuareTâmplărie Pub, locul ideal să te relaxezi în Brașov
Îți place să asculți muzică bună în timp ce îți savurezi băutura preferată? Preferi în general localurile mai retrase, care sunt totuși ușor accesibile? Sau – întrebarea de o mie de puncte – vii la Brașov și nu ai idee unde să mergi împreună cu prietenii tăi? Răspunsul pe care eu îl pot oferi este…
Citește în continuareCe înseamnă romanele pe care le-am scris pentru mine
Am pus intenționat în titlu cărțile „scrise” și nu „publicate” pentru că în acest articol îmi doresc să vorbesc mai pe larg și despre cele care nu au apărut încă în librării și nu sunt accesibile publicului larg. Scriu pe blog din 2014 și a devenit un spațiu intim pentru mine în ceea ce privește…
Citește în continuareAtelier de scriere creativă pentru adolescenți – Invitație deschisă
De mult timp îmi imaginam cum ar fi să pot vorbi unui grup de oameni care îmi împărtășesc pasiunile, cât și poticnelile din procesul creativ de care m-am lovit și eu în trecut. Alături de colega mea de la cursul de formare în psihoterapie integrativă organizat de ARPI am găsit în sfârșit curajul necesar să…
Citește în continuareCum să-ți pictezi dovleacul de Halloween
Află cum poți să îți pictezi dovleacul de Halloween și ce pași am urmat eu pentru a obține o decorațiune înfricoșătoare și colorată.
Citește în continuareAriel meets Alice. Despre granițele dintre lumi
Ariel Obișnuiam să visez la cum e să fii acolo, nu aici. Fericirea mea era departe, inaccesibilă. M-am născut într-o familie numeroasă și urma să devin o prințesă, dar idealurile mele nu se potriveau cu cele ale părinților și surorilor mele. Aș fi trăit trei sute de ani în ocean, bucurându-mă de toate frumusețile naturii.…
Citește în continuareCe înseamnă să te expui în online?
“Am dreptul să cred/spun/fac ce vreau” – sigur. Nici legile nu-ți interzic nimic – îți spun doar ce urmări aduc cu sine anumite alegeri. Atunci când alegi să te comporți ca un mic zeu pe internet, e un fel de datorie a celorlalți să îți reamintească de faptul că nu ești unul. Nimeni nu deține…
Citește în continuareDespre (auto)cenzură și (auto)critică în scris
Scriu acest articol pornind de la un comentariu pe care l-am primit recent. Cineva mi-a reamintit de aceste două concepte – cenzura și critica – ce împreună se referă practic la teama de a scrie, atunci când e vorba de ficțiune. Abia în ultimele luni am reușit să trec peste un imens blocaj al scriitorului,…
Citește în continuare7 ani de blogging!
Ieri s-au împlinit 7 ani de când scriu pe acest blog, iar aceasta este ocazia perfectă să reflectez asupra muncii mele. Nu cred că voi înceta vreodată să scriu recenzii sau articole pe tema cărților și, din fericire, am reușit să strâng și un grup de oameni interesați de viziunea mea asupra literaturii. Îmi place…
Citește în continuareViața la țară
La fel ca în mitul căderii, cred că inconștient am căutat mereu să mă reîntorc în propriul meu paradis. Acesta s-ar regăsi, desigur, în prima copilărie, sub forma grădinii bunicilor. Mă jucam singură, de dimineața până seara, printre tufe de trandafiri. Mi se părea un spațiu imens. Mă jucam cu pisicile și câinele lor, mă…
Citește în continuareSecretul nemuririi mele
M-au inspirat atâția oameni pe care deseori, abia i-am cunoscut. Pe când oamenii ce chiar au jucat un rol important în viața mea, în ultimii ani, nu pot sub nicio formă împrumuta trăsăturile lor terne vreunui personaj. Despre oamenii despre care am scris deja, aș mai scrie probabil la infinit. Sunt surse nefinite de inspirație.…
Citește în continuareNu vorbește nimeni despre ură
Nu vorbește nimeni despre ură. Nu vorbește nimeni despre demenți, despre cei care nu mai vor să aibă încredere, speranță. Despre cei care își reneagă umanitatea și totuși nu ajung criminali în serie. Nu ajung să fie nimic și nu știu cum să dispară. Eu în asta găsesc frumusețea. Doar astfel de scrieri mă mai…
Citește în continuareCărțile nu te fac mai deștept – varianta elaborată
Am făcut de curând un videoclip pe YouTube în cadrul unui interviu pentru Observatorul Cultural în care-mi exprimam opinia conform căreia, deși lectura aduce cu sine anumite avantaje în viața unui cititor, cărțile nu te fac totuși mai deștept. Vreau să specific că mă refer cu precădere la cărțile de ficțiune. Mulți vin cu argumentul…
Citește în continuareCum văd eu bacul, sesiunea și licența după terminarea facultății
Am avut un parcurs în mare parte asemănător cu al altora, cel puțin până la facultate, așa că n-am cum să nu empatizez cu cei care acum trec prin aceleași probe de foc prin care am trecut și eu. Doar cei care-și omoară copilul interior pot să le vadă ca pe niște „fleacuri”, făcând mereu…
Citește în continuareCum distruge misoginismul identitatea? Povestea mea.
V-am prezentat imaginea unei copile care a fost foarte dezechilibrată de lucruri pe care nu le putea controla și care au venit din toate părțile. Abia acum mi-am găsit vocea pentru a exprima toate aceste lucruri. Haide să nu mai perpetuăm asta, să nu mai creștem copile menite “să își revină” din experiență traumatică a…
Citește în continuare6 ani de blogging!
În luna aprilie a acestui an, blogul a împlinit 6 ani de la înființare. După cum cred că v-am mai povestit, am mai avut un blog și înainte de acesta, însă important este că în ultima decadă am reușit să nu renunț la pasiunea mea cea mai mare: cărțile. Uneori am postat mai des, alteori…
Citește în continuareDe unde vine inspirația? Observații asupra tehnicii mele
Inspirația e la fel ca dragostea, te lovește din neant și pare cel mai natural lucru în momentul care se întâmplă. Te încălzește pe interior și-ți dă senzația că ai descoperit ceva puțin ieșit din lumea noastră, cotidiană, ceva care ți s-a dezvăluit doar ție, ca un secret sacru.
Citește în continuarePoezie #10
„abandon” e lucrul cel mai de temut prin ochii mei fără de licăr ce privesc o lume despre care-mi spun că m-a respins când știu că eu de fapt aleg s-o părăsesc. – c.b., 2019
Citește în continuareUNU’ MAI SUS CA ALTU’ (întrerupt)
O bucată dintr-un text mai mare în care e vorba despre cum să nu scrii un text.
Citește în continuareSaturație
zilele erau nopți, negustorii erau hoți inimile noastre frânte, iar buzele spumegânde nu ne-am săturat de sare? să țipăm în gura mare cum ne ard pe noi pereții, drept în suflete, poeții să ne exprimăm rușinea în catrene fără sens dacă-i ceață peste tot, unde mai e înțeles? înecată-n întuneric, am izbit cu pumnul vrerii…
Citește în continuareȘarpe
#🐍 “să nu privești Răul cu fascinație în ochi” mi-ai spus înainte de a-ți lua zborul “tu să asculți Lumina cea dreaptă din ochii ce ți s-au scurs în nopți de vară de ceară.” *** însăși natură mea mă instigă la foc dar nu către apă, ci către paie în această tabără plină de lupte…
Citește în continuareieși din club și dai de Eminescu
Mă opresc din activitatea corectării noului meu roman pentru a scrie acest articol, căci gândul nu-mi dă pace de câteva săptămâni. S-a întâmplat într-o dimineață în Centrul Vechi din București, după ce îmi petrecusem noaptea într-un club cu niște prieteni.
Citește în continuareDespre Final Frontier 2018
Evenimentul booktube de ieri a fost unul dintre cele mai reușite întâlniri și comuniuni dintre membrii spațiului online dedicat iubitorilor de cărți din România. Eu una m-am simțit formidabil să fiu parte din această mică echipă reprezentantă a comunității de booktubing și să răspund la întrebările celor din sală, oameni care au venit acolo special…
Citește în continuareSunt cărțile mele copiii mei?
Răspunsul meu direct la această întrebare ar fi „nu”. Consider că romanele mele sunt copiii mei doar atunci când le creez, le editez și până în momentul când îi sunt trimise editorului. Acest proces ar reprezenta întreaga viață a copilului alături de familie, de la copilărie până la viața adultă, când este pe propriile picioare,…
Citește în continuarePoezie #9
și îmi oferi o lume-ntreagă doar când știu că tu exiști nu aș putea să-ți mulțumesc vreodată ca m-ai găsit. -c.b, 2017
Citește în continuarePoezie #8
nu încerca să-mi spui că nu e vina mea singură mi-am făcut-o și nu mă pot ierta. -c.b, 2017
Citește în continuarePoezie #7
Așa cunosc eu lumea, plină de tragedie Și după lumea-ntreagă, te-am cunoscut pe tine. -c.b, 2017
Citește în continuarePoezie #6
am fost bolnavă toată ziua, te-am așteptat la Urban Hub și nici măcar nu-mi termin poezia, voiam doar să te văd -c.b, 2017
Citește în continuarePoezie #5
poate mintea mi-a luat-o razna, poate sunt daltonistă „culorile iubirii noastre”… iubirea nu există -c.b, 2017
Citește în continuarePoezie #4
poate nu-i vina nimănui, sufletul mi-e haotic tu dormi în tihna ta atunci, eu iau antibiotic -c.b, 2017
Citește în continuareCum să înveți pentru bacul la română
Am fost întrebată recent cum am reușit eu să învăț pentru examenul de bacalaureat din clasa a XII-a. Deși nu am luat o notă foarte mare (8.55), rezultatul care contează cu adevărat pentru mine constă în lucrurile care mi-au rămas în minte după patru ani de liceu. Aceasta ar fi de fapt o exagerare, dat…
Citește în continuare„Pe malul lacului Snagov” (extras Antidotul)
“Days like these lead to… Nights like this lead to…” James Blunt – Bonfire Heart Nu-mi mai plac pontoanele. Nici să stau noaptea pe ele, când e frig, nici ziua, în bătaia soarelui. Nici să mă sărut cu vreunul dintre ei pe lemnele putrede. Ne-am plimbat cu barca, singuri, și a fost cel mai trist…
Citește în continuare„Acea dezamăgire”
Nu am mai scris de foarte mult timp ceva așa că m-am gândit să postez aici acest scurt eseu despre iubire. Acea dezamăgire… De dimineață m-am trezit iluminată. Nimic nu contează cu adevărat, nimic nu trebuie să rimeze, totul e un întreg: cu sau fără tine. Ziceam deci, despre acea dezamăgire. Când îi privești cu…
Citește în continuarePoezie #3
când am făcut totul ai plecat lasă-mă să te calc în picioare până-n ultima clipă a vieții promit să-ți dedic o carte fă-mi onoarea te rog, mori. -c.b, 2016
Citește în continuareVoluntariat la Comic Con 2016
Luați-vă o ceașcă mare de cafea pentru că am multe lucruri de povestit din ultimele patru zile din viața mea. Mai întâi, vorbiți cu un om care nu a lucrat o zi în viața ei, având în vedere ca am doar 18 ani jumate and never had a real job, so far. Am mai făcut…
Citește în continuareEvoluția mea în materie de scris 2007-2016 (writing tips&tricks + conținut extra!)
V-ați întrebat vreodată cum scriau la început oamenii care au reușit să publice cărți? Sau poate vreți să aveți idee dacă ce scrieți voi în prezent are ceva în comun cu talentul literar… Nu sunt aici să vă răspund la întrebări, poate doar indirect. Am făcut însă un mic colaj de scrieri de-ale mele din…
Citește în continuareParcursul meu ca scriitoare
Sunt sigură că am mai făcut postări de gen și v-am dat câteva lămuriri cu privire la ce înseamnă să fii scriitor în România, în special când ești așa de tânăr printre ceilalți oameni din industrie. Mă gândeam însă că ar fi interesant să revizuiesc propria mea viziune asupra acestei călătorii, căci sunt convinsă că…
Citește în continuarePoezie #2
când mă privești cu ochii ca de sticlă, și nu sticloși cum îi știam cândva căci lucrurile se transformă veșnic, promit că și eu m-oi schimba. -c.b, 2016
Citește în continuare18
Peste două săptămâni fac 18 ani și serios că am așteptat toată viața acest moment. Anul 2015 a fost cel mai wild din viața mea. Am publicat prima mea carte, I tasted success, am cunoscut oameni incredibili and formed unbreakable bonds. Pe 2016 urmează și mai mult succes și fericire, urmează să lansez cea de-a…
Citește în continuarePoezie #1
cel din spatele semnelor e un criminal iar cele intenționate dor mai puțin atunci când te gândești că îți lipsește nu pot spune la fel și despre vinovat atunci când m-a rănit intenționat. -c.b, 2015
Citește în continuareDa, mamă… e artă
Pornesc postarea de la titlul melodiei Deliei, foarte criticată de altfel. Nu m-am obosit să caut în amănunt, dar am înțeles că printre argumente s-a folosit și faptul că acum fetele de 11 ani se vor îmbăta din cauza ei… Mmkay. S’nteți nebuni. Mie nu-mi place să critic lucruri pentru că a) poate n-am dreptate…
Citește în continuareAbonează-te
Înregistrează-te pentru a primi știri săptămânal, ultimele articole și conținut exclusiv. Vei primi un email în fiecare zi de marți!