recenzii

OCTOPUSSY 1:

 1. https://vanillamoonbooks.blogspot.ro/2015/03/recenzie-octopussy-de-cristina-boncea.html
 2. http://www.secretelecartilor.com/2015/04/recenzie-octopussy-de-cristina-boncea.html
 3. https://dindragostepentrucarti.wordpress.com/2015/04/12/octopussy-cristina-boncea-recenzie/
 4. http://lorellei.com/2015/03/11/recenzie-octopussy-de-cristina-boncea/
 5. http://justfantasybooksadis.blogspot.ro/2015/03/recenzie-octopussy-de-cristina-boncea.html
 6. http://palarisme.ro/chef/carti/94-carti-recenzii/carti-drama/779-recenzie-octopussy-de-cristina-boncea – “Cristina Boncea îşi iubeşte personajele, nu şi le judecă şi încearcă să le prezinte fără înflorituri, fiecare acţiune care pare desprinsă dintr-o curată nebunie este dezvăluită la pachet cu cauza. De obicei, societatea e obișnuită să judece fără a mai înţelege de ce unii oameni fac ce fac, ceea ce se intamplă destul de des și în soarta anumitor personaje din anumite cărți.”
 7. http://screamerase.blogspot.ro/2016/07/octopussy-cristina-boncea-recenzie.html – “Cristina nu se bazează în acest roman pe o neapărată acțiune ca la carte. Nu e un roman cu un început și un sfârșit. E un fel de vis în care intri brusc, apoi ești trezit brusc exact în acel moment în care știi că e ceva important ce urmează să se întâmple.”
 8. http://www.cyberculture.ro/2015/08/28/carte-octopussy-cristina-boncea/ (! LMAO)
 9. https://elizabratu.wordpress.com/2015/03/05/ce-se-intampla-cu-lumea-noastra-2/ (!! LMAO)
 10. http://falled.blogspot.ro/2015/03/octopussy-de-cristina-boncea-recenzie.html
 11. http://mybookbasket.blogspot.ro/2016/05/recenzie-octopussyroman-18.html – “A fost o carte sexy, intrigantă și cu niște glume perverse foarte reușite, care m-a scos puțin din zona de confort. Cred că îți trebuie o mică doză de nebunie și de perversitate ca să te bucuri de cartea asta, de aceea nu o recomand oricui.”
 12. http://furelise-oriceoriundeoricand.blogspot.ro/2015/03/recenzie-octopussy.html – “Dacă vreți o carte drăguță, dacă vreți să aflați povestea unei familii simple, frumoase, sau măcar cu un subiect simpatic, nu e cazul, n-o să găsiți nimic de genul ăsta. Este o carte cu multe implicații psihologice, cu twist-uri idioate și șocante, cu scene de-a dreptul lipsite de moralitate, sau măcar de sens. Nu este o carte cu bomboane și dulciuri. Este acră, destul de picantă, sărată și în definitiv, foarte amară. Nu e vorba de plăcut aici. Trebuie să o citiți ca să înțelegeți că nu e o carte ca celelalte, că nu poți spune mi-a plăcut sau nu mi-a plăcut. E mai mult.”
 13. http://anna-morgan-king.blogspot.ro/2015/03/recenzie-octopussy-de-cristina-boncea.html – “Părerea mea este că romanul merită, dar cu mâna pe inimă vă spun, nu o citiţi sub nici o formă dacă sunteţi obişnuiţi să citiţi numai cărţi de la Libertatea pentru femei şi v-aţi obişnuit mintea numai cu poveşti de dragoste cu finaluri fericite. Nu o veţi aprecia pe cât merită, iar în cel mai prost caz nu o veţi înţelege.”
 14. http://cuvintefluturi.blogspot.ro/2016/02/octopussy-cristina-boncea.html – “Cartea are substanță și e un lucru nu foarte des întâlnit la vârsta Cristinei.”
 15. https://morethanb00ks.com/2016/01/06/recenzie-octopussy-cristina-boncea/
 16. http://recenziicartibune.ro/2016/02/04/recenzie-octopussy-de-cristina-boncea/
 17. http://serialreaders.com/vezi-recenzie/884 – “Filosofia din spatele acțiunii e „de oameni mari”, îți trebuie o bază practică și culturală pentru a și înțelege dincolo de ce te scandalizează.”
 18. http://catrinaionescu.blogspot.ro/2016/02/octopussy-recenzie.html
 19. http://timpdecitit.blogspot.ro/2016/05/recenzie-octopussybecks-merge-la-scoala.html
 20. http://booksormovie.blogspot.ro/2015/03/recenzieoctopussy-de-cristina-boncea.html
 21. https://worldofbooksweb.com/2016/05/24/octopussy-de-cristina-boncea/
 22. http://literaturapetocuri.ro/octopussy-de-cristina-boncea-editura-herg-benet.html
 23. http://dianamirancea.blogspot.ro/2015/03/recenzie-octopussy-de-cristina-boncea.html
 24. http://cristina-v.blogspot.ro/2016/02/octopussy-cristina-boncea.html – “Sa va mai zic ceva: pentru varsta la care a scris si publicat acest roman, Cristina mi se pare un geniu.”
 25. http://capsunaverde.blogspot.ro/2015/04/octopussy-de-cristina-boncea.html – “Cred că abia după ce am terminat romanul Crisei am ajuns la concluzia că o persoană cu adevărat inteligentă trebuie să fie în stare să intrige sau chiar să scandalizeze alţi oameni(nu este neapărat să o şi facă şi de asemenea nu toţi oamenii cu comportament scandalos sunt inteligenţi).”
 26. https://cartepentrufiecare.wordpress.com/2016/05/11/octopussy-1-de-cristina-boncea/
 27. http://cartealumercur.blogspot.ro/2016/04/octopussy-becks-merge-la-scoala.html – “Cum am zis, cele două volume sunt niște etape ale evoluției acțiunii, adică e firească evoluția asta de la exterior spre interior când e vorba despre analiza unei situații, dar mai ales a unor persoane. Deci Cristina a realizat foarte bine trecerea asta de la aparență la esență.”
 28. https://lazyproductions.wordpress.com/2016/07/08/recenzie-octopussy-de-cristina-boncea/ – “Octopussy este o operă de artă în lumea comtemporană. Un roman extrem de incitant şi realist care te va face să îți pui multe întrebări pe parcursul lecturării sale, plin de suspans și de intrigi captivante, lejer de citit cu un limbaj colorat și cu un subiect ieșit din normalitate. Este o altfel de carte care nu te va lăsa indiferent. (…) O recomand tuturor celor sătui de clişee şi cărţi plictisitoare pentru Bacalaureat. E perfectă pentru cei care îşi doresc să încerce ceva diferit, mai îndrăzneţ şi mult mai realist decât majoritatea romanelor de ficţiune pe care tind tinerii din ziua de astăzi să le citească.”
 29. https://cartinemuritoare.wordpress.com/2015/06/02/recenzie-octopussy-de-cristina-boncea/ – “Octopussy este o carte care trebuie văzută în esență, nu în aparență. Nu se potrivește oamenilor, care au tendita de a compara-o cu restul cărților citite. Este un concept unic și o viziune nouă. Dacă biblioteca voastră este plină de cărți de dragoste, nu are rost să vă uitați la ea în librărie. Dacă sunteți o persoană deschisă spre orice subiect, fără idei preconcepute, atunci vă recomand să îi dați o șansă.”
 30. https://adrianctsite.wordpress.com/2016/05/10/octopussy-de-cristina-boncea/
 31. https://semnebune.ro/2016/octopussy/#axzz4VkqTqCNp
 32. https://goodread.ro/recenzie-octopussy-de-cristina-boncea/
 33. https://booksandstuffblogsite.wordpress.com/2015/03/14/recenzie-octopussy-de-cristina-boncea/ – „Într-adevar, nu este o carte pentru oricine. Dacă ești un ”încuiat” care nu acceptă decât ceea ce ”se cuvine” probabil că nu este o lectură potrivită pentru tine. În schimb, dacă ești o persoană cu deschidere la nou, ciudat și intrigant, s-ar putea să îți placă.”
 34. http://amaliadanciu.blogspot.ro/2017/03/recenzie-octopussy-de-cristina-boncea.html – „Ar trebui acum să le recomand tuturor să citească această carte că doar ăsta e rolul meu, dar acum lucrurile stau altfel. Dacă știi că spui piei, satană când auzi cuvinte obscene, că ești atât de închis încât nu accepți comunitatea LGBTQ, că te șochează până la moarte zoofilia și/sau sexul sub orice formă, nu citi cartea pentru că vei deveni încă un frustrat care îi face reclamă proastă unei cărți foarte bune, plecând de la ideile tale preconcepute. În schimb, dacă vrei ceva nou în viața ta, vrei o carte care să te facă să știi ce înseamnă să trăiești, care îți arată că acceptarea unor lucruri firești te poate schimba în bine mai multe decât crezi, citește-o și nu vei regreta nicio secundă.”
 35. http://stoicaraul.blogspot.ro/2016/12/octopussy-de-cristina-boncea-recenzie.html

 OCTOPUSSY 2:

 1. https://worldofbooksweb.com/2016/11/23/becks-merge-la-scoala-de-cristina-boncea/ – “Este pentru prima dată când una din cărțile Cristinei m-a făcut să simt ceva chiar puternic. Sfârșitul e totul.”
 2. http://catrinaionescu.blogspot.ro/2016/04/becks-merge-la-scoala-de-cristina.html – “Becks merge la școală e ușor de citit, dar destul de greu de înțeles, pentru că se referă la multe lucruri care nu sunt la îndemâna oricui. Cartea nu are descrieri neinteresante sau inutile, nu e trasă de păr și nici umplută cu nimicuri cum sunt multe alte cărți.”
 3. http://booksormovie.blogspot.ro/2016/05/recenziebecks-merge-la-scoala-de.html – “Pentru mine aceasta lectura a fost destul de fresh, m-a scos putin din lumea fantasy’ului si mi-a deschis ochii spunandu-mi „Vezi ca asta este adevarata lume, cea in care si tu traiesti”.”
 4. http://bdolivian.blogspot.ro/2016/06/recenzie-becks-merge-la-scoala-de.html – “Cărțile Cristinei Boncea nu îmi dau pace; probabil acesta fiind și scopul lor. Este de apreciat felul în care tânăra autoare reușește să creeze un conținut care te forțează să ai o reacție. Consider că această trilogie nu îți poate fi indiferenta; ori o urăști din toată ființa ta și devii hater-ul Cristinei pentru mult timp de acum încolo, ori o vei adora și o vei stresa pe autoare să publice mai repede ultimul volum.”
 5. http://timpdecitit.blogspot.ro/2016/05/recenzie-octopussybecks-merge-la-scoala.html
 6. http://dianamirancea.blogspot.ro/2016/06/recenzie-becks-merge-la-scoala.html
 7. http://cartealumercur.blogspot.ro/2016/04/octopussy-becks-merge-la-scoala.html
 8. http://cristina-v.blogspot.ro/2016/05/becks-merge-la-scoala-cristina-boncea.html – “Sunt convinsa ca, de la an la an, scriitura Cristinei va evolua gradual, fapt care se va petrece atat datorita pasiunii ei pentru citit, cat si pentru ca va creste si va invata din ce in ce mai mult din experientele personale.”
 9. https://bianca2b.wordpress.com/2016/05/05/recenzie-becks-merge-la-scoala-de-cristina-boncea-octopussy-2/ – “Chiar dacă stilul ei este mai matur, Cristina și-a păstrat umorul, nonconformismul, libertatea și originalitatea.”
 10. https://semnebune.ro/2016/becks-merge-la-scoala-cristina-boncea/#axzz4VkqTqCNp
 11. https://vanillamoonbooks.blogspot.ro/2016/07/recenzie-becks-merge-la-scoala-de.html
 12. http://recenziicartibune.ro/2016/05/22/recenzie-becks-merge-la-scoala-de-cristina-boncea/ – “Scrisul Cristinei Boncea în sine stârnește reacții negative în rândul cititorilor neobișnuiți cu stilul ei direct și modul în care ea vede sexualitatea.”
 13. https://goodread.ro/recenzie-becks-merge-la-scoala-cristina-boncea/ – “Concluzionând, sunt de părere că scriitura Cristinei Boncea nu a fost niciodată despre sex și, deși are anumite elemente pe care unii le-ar considera șocante, este genul de creație ca un Tot bine închegat și despre care nu poți să-ți formezi o părere validă decât după ce o termini.”
 14. https://ciucaandreea.wordpress.com/2016/06/24/becks-merge-la-scoala-despre-nevoia-de-a-fi-mai-mult-decat-un-personaj-dintr-o-carte/ – „Eu cred că suntem cu toţii o Becks în interiorul nostru, dar depinde de noi cât de mult o lăsăm să fie vizibilă.”
 15. https://booksandstuffblogsite.wordpress.com/2016/04/29/recenzie-becks-merge-la-scoala-de-cristina-boncea/ – „Mi se pare că ambele cărți arată realitatea din zilele noastre spusă pe șleau și fără perdele.”
 16. http://stoicaraul.blogspot.ro/2017/06/becks-merge-la-scoala-de-cristina.html
 17. https://readforyourfuture.wordpress.com/2017/02/27/recenzie-becks-merge-la-scoala-de-cristina-boncea/ – „Cărțile Cristinei Boncea nu îmi dau pace; probabil acesta fiind și scopul lor. Este de apreciat felul în care tânăra autoare reușește să creeze un conținut care te forțează să ai o reacție. Consider că această trilogie nu îți poate fi indiferenta; ori o urăști din toată ființa ta și devii hater-ul Cristinei pentru mult timp de acum încolo, ori o vei adora și o vei stresa pe autoare să publice mai repede ultimul volum.”

OCTOPUSSY 3:

 1. https://bianca2b.wordpress.com/2017/01/03/recenzie-antidotul-octopussy-3-de-cristina-boncea/
 2. http://recenziicartibune.ro/2016/11/29/recenzie-antidotul-de-cristina-boncea/
 3. http://dianamirancea.blogspot.ro/2016/12/recenzie-octopussy-3-antidotul-de.html
 4. https://yukiblack.wordpress.com/2016/12/31/antidotul-de-cristina-boncea-recenzie/ – “Dacă ar fi să compar primul roman cu cel din urmă, pot spune că ultimul a fost mult mai bun, stilul de scris s-a îmbunătățit atât de mult, iar personajele au fost conturate mult mai bine, devenind mult mai intrigante pentru roman.”
 5. https://booksandstuffblogsite.wordpress.com/2016/12/23/recenzie-antidotul-de-cristina-boncea/
 6. https://vanillamoonbooks.blogspot.ro/2016/12/recenzie-antidotul-de-cristina-boncea.html
 7. https://catrinaionescu.blogspot.ro/2016/12/antidotul-de-cristina-boncea-recenzie.html – „Am simțit că acest lucru este desprins din realitate, pentru că în fiecare zi luptăm pentru viața noastră și pentru a fi noi înșine Povestea Octopussy, odată înțeleasă, te face să te îndoiești de modul tău de viață și de noțiunea de normal.”
 8. http://www.momentedeviata.ro/2017/04/15/antidotul-adolescentei-romanesti-volumul-3-octopussy/ – „Romanul “Antidotul” este a treia parte a seriei de succes Octuopussy scrisa de adolescenta de 16 ani, Cristina Boncea. Prima data când am deschis aceasta carte, gândul meu a zburat spre o alta carte controversata pe care am studiat-o pe vremea când eram în liceu și anume “Concert din muzica de Bach” de Hortensia Papadat Bengescu.”
 9. http://stoicaraul.blogspot.ro/2017/06/antidotul-de-cristina-boncea-recenzie.html
 10. https://alinas.ro/recenzie-antidotul-cristina-boncea/ – „Să știu că imaginația unei adolescente a închegat un volum atât de dur a fost puțin wow și nu pot decât să o felicit pe Cristina pentru curaj și pentru faptul că a depășit barierele, reușind să redea într-un mod natural comportamentul adolescenților (majoritatea), un comportament pe care mulți adulți îl îmbrățișează cu negare.”