FAQ

*FAQ = Frequently Asked Questions/Întrebări frecvente

1. Cum se publică o carte/cât ai plătit pentru a publica/cum ai contactat editura/am scris o carte, ce fac mai departe/sfaturi pentru scris/publicat/etc.?

Cartea am scris-o (în Word) fără să consult pe nimeni și am trimis-o pe e-mail editurii. Clauzele contractului încheiat între mine și ei sunt confidențiale dar vă pot spune că fiecare contract este negociat într-un mod diferit cu orice editură ați colabora. Vă sfătuiesc că este mult mai important să aveți materialul scris și abia apoi să vă faceți griji în legătură cu modul de publicare; de asemenea, vă încurajez spunându-vă că sunt multe concursuri de debut sau moduri de publicare economice, că dacă nu veți renunța și vă veți zbate, veți reuși să publicați dacă materialul vostru este destul de bun. Legat de editat, este suficient să respectați normele gramaticale și să vă sune bine la ureche ce ați scris, primul cititor pe care trebuie să-l mulțumiți sunteți chiar voi înșivă.

2. Am scris ceva, pot să îți arăt?

Nu, îmi pare rău, dar am mai multe motive pentru asta: nu sunt avizată să-mi dau cu părerea mai mult decât orice alt cititor, oricum părerea mea nu are valoare în fața unui editor adevărat și în plus, după cum spuneam, eu nu am cerut părerea nimănui asupra manuscrisului și e mult mai ok să te bazezi pe propriile puteri și să fii propriul tău critic. Nu accept nici cărți deja publicate, îmi rezerv dreptul de a selecta cărțile pe care vreau să le citesc așa că ofertele nu își au rostul.

3. Cum pot intra în posesia unei cărți Octopussy cu autograf?

 O puteți cumpăra direct de la mine cu plata prin paypal sau într-un cont BRD, o puteți câștiga la un concurs, uneori dau cărți pe booksharing.ro, o puteți solicita pentru recenzie dacă aveți un blog popular/canal de YT/Goodreads sau îmi puteți oferi o altă carte la schimb. Plus, ne putem întâlni la vreo lansare/eveniment de cărți și facem și cunoștință astfel :).

4. Pot să-ți iau un interviu/cât ți-a luat să scrii Octopussy/din ce te-ai inspirat?

Pun întrebările astea una lângă alta pentru că sunt foarte comune și legătura lor este următoarea: îmi puteți lua un interviu doar cu condiția de a fi citit celelalte interviuri pe care le-am dat, astfel încât să nu mai fiu nevoită să răspund de o mie de ori la aceeași întrebare. Dacă încă nu știți răspunsurile la întrebările de mai sus, acestea se află bineînțeles tot în link-ul anterior menționat.

5. Ai mai scris și altceva/vei mai scrie ceva?

Am scris pe Revista de suspans înainte de a publica Octopussy. Pentru a fi la curent cu ce scriu și public în continuare, dați un like pe pagina mea de Facebook și urmăriți-mi activitatea pe blog și canalul de YouTube. Plănuiesc să apară și Octopussy #3 iar în paralel, lucrez la un proiect nou. Am mai multe materiale scrise și terminate pe care aș vrea să le public la un moment dat.

6 gânduri despre „FAQ

  1. În fiecare zi găsești câte ceva nou și interesant de făcut, de citit, de urmărit. Azi tu mi-ai adus aminte de John Green și de cărțile lui, dar și de faptul ca nu de mult îmi doream să citesc cărțile tale. Cu prima ocazie le voi cumpăra și mă voi bucura pe deplin de ele :)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.