despre

Gabrielle Guvenel Photography-5

Numele meu este Cristina și, conform descrierii blogului, m-am născut pe data de 1 ianuarie 1998. Acest blog a activat timp de un an sub forma și titlul de „Our Book Palace”, nume a cărui proveniență nu mi se atribuie. În februarie 2015 mi-am publicat romanul de debut, „Octopussy” la editura Herg Benet. Am hotărât datorită acestui lucru să am o pagină oficială care să-mi poarte și numele.

Blogul este dedicat uneia dintre pasiunile mele și anume, cititul. Veți găsi aici recenzii la cărțile pe care eu le-am citit, păreri și dezbateri cu privire la diverse aspecte ale „meseriei” de cititor cât și unele postări mai personale, pentru cei care vor să afle ce se află în spatele titlului de autor.

Pentru interviuri sau apariții publice, mă puteți contacta pe E-mail sau Facebook. Link-urile se găsesc în coloana din dreapta.

*

CV LITERAR:

NUME: Boncea

PRENUME: Cristina Alexandra

DATA NAȘTERII: 01.01.1998

LOCUL NAȘTERII: Tg-Jiu

DOMICILIU ACTUAL: București

E-MAIL: cristina98b@yahoo.com

SITE: http://cristinaboncea.com

OCUPAȚIE: – Studentă la Facultatea de Filosofie din cadrul Universității din București

– Traducător literar autorizat engleză-română din anul 2018

STUDII: Școala primară și gimnazială (2004-2012): Colegiul Național Tudor Vladimirescu din Tg-Jiu

Liceu (2012-2016): Colegiul Național Ion Luca Caragiale din București, profilul filologie bilingv. Germană

Facultate (2017-2020): Facultatea de Filosofie din cadrul Universității din București, specializarea Filosofie, în curs de terminare

DEBUT LITERAR: Romanul “Octopussy” publicat în anul 2015 la Editura Herg Benet din București

ALTE ROMANE PUBLICATE: – “Becks merge la școală” (2016); “Antidotul” (2016) la Editura Herg Benet din București; Mi-ai promis că vom muri împreună (2018) la Editura Shah Publishing din București

ALTE SCRIERI: Nuvele: “Orbire în Tg-Jiu” (2014) publicat în Revista de Suspans (https://revistadesuspans.ro/proza/orbire-tg-jiu/), “Pițicurvă în Kanajambe” (2014) și ”Ultraviolence” (2014) publicate pe Wattpad (https://www.wattpad.com/user/CristinaBoncea)

Articole: Hyperliteratura (https://hyperliteratura.ro/author/cristinaboncea/)

MENȚIUNI: romanul “Becks merge la școală” folosit ca bibliografie pentru articolul “Queer Romanian Literature A Selection of Gay and Lesbian Characters from the 20th Century to the Present” scris de Ramona Dima în 2018 (http://www.lambdanordica.se/wp-content/uploads/art6.pdf)

CRITICĂ: „După ce a stârnit controverse aprinse cu debutul ei, Octopussy, Cristina Boncea nu s-a mulțumit doar să stea pe margine și să privească, ci a dus povestea mai departe, în stilul ei deja bine conturat, fără compromisuri: Becks merge la școală este și mai îndrăzneață, și mai șocantă pentru ipocriți, cu umor și mesaj pe care va trebuie să le descoperiți cu fiecare pagină. În romanele Cristinei nu găsești nimic din ce e superficial, ușor, la îndemână pentru toată lumea, ci dimpotrivă – găsești excepțiile, renegații, pe cei diferiți, neîncadrați în tipare. Sunt despre libertate, până la urmă. Libertatea pe care nu o vei găsi niciodată ascultând de ceilalți. Nu sunt doar cărți pentru adolescenți, sunt pentru oricine crede că literatura trebuie să-ți spună adevăruri, nu să te consoleze cu minciuni confortabile.” – Cristina Nemerovschi

S-a născut un stilist. Să mai treacă zece ani şi veţi avea un romancier de mare talent. De îndată ce fata noastră va trece de etapa “Şocăm şi noi ceva azi?”, va fi unul dintre cei mai tari prozatori pe care îi veţi citi vreodată.

Între timp, citiţi Octopussy. Citiţi-l fără să pretindeţi perfecţiune, citiţi-l cu indulgenţa adultului care încurajează un copil năucitor de talentat. Nu vă ofuscaţi de scenele erotice care ating cota maximă de trolling literar; amintiţi-vă cum minţeaţi la 16 ani că vă futeţi cu Maria şi cu Roxana, în timp ce voi eraţi virgini cu caş la gură. De mult n-am văzut atâta talent brut. Aştept cu interes să se cizeleze.” – Lorena Lupu

Reclame

3 gânduri despre „despre

  1. Heeeei,Cristina!Deci,deci,deci poate ca vrei sa poate ca nu,dar eu simt nevoie sa ti recomand cartea mea favorita.O recomand tuturor cunoscutilor si necunoscutilor. :)) Stiu,este ciudat,dar simt nevoia sa fac asta.Cand imi place o carte cu adevarat vorbesc mult timp despre ea.Deci,cand vei avea timp si chef,poate vrei sa te bucuri de lectura romanului detectiv ”Steaua diavolului” de Jo Nesbo. Ma simt asa de bine ca am mai recomandat-o cuiva! :)))

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.