Site icon Cristina Boncea

Ce cărți vreau să citesc în curând

Având în vedere că biblioteca mea se tot îmbogățește, iar de câteva zile am început să postez zilnic pe contul meu de TikTok, sunt foarte încântată de multe titluri nou achiziționate. În continuare, vreau să vă spun câte ceva despre ele și să vă inspir să descoperiți noi titluri!

Ce mă convinge să cumpăr anumite cărți?

De la ultima curățenie generală din biblioteca mea, am început să mă întreb mai serios care sunt criteriile care mă conving să cumpăr o carte, astfel încât să fac achiziții mai potrivite pe viitor. În timp ce am deja un wishlist general pe pagina mea de Facebook, precum au mulți cititori, devin ușor interesată de titluri pe care nu le cunoșteam dinainte din diverse motive.

De exemplu, am cumpărat Manasteinn de pe Vinted datorită autorului. De la Vulpea albastră încoace, pe care n-am citit-o încă, numele său mi-a rămas în memorie, alături de recenziile pozitive pe care le-a primit. Prin urmare, am decis să achiziționez acest volum din simpla curiozitate de a-l citi pe autor și doresc să o citesc cât mai curând și datorită faptului că este foarte scurtă.

Tematica nu mă pasionează în mod deosebit, încerc să evit cărțile cu teme istorice (nu astfel devin toate, la un moment dat?), însă având în vedere experiența pandemiei, cred că acum pot rezona mult mai bine cu poveștile despre alte epidemii.

De asemenea, cartea face parte dintr-o colecție care mi-a câștigat încrederea – acesta este în general unul din factorii principali care mă fac să cumpăr o carte.

Cred că nu am plătit mai mult de 5 lei pe această frumoasă carte, publicată inițial în anul 1899. Din câte am înțeles, este o poveste care se impune prin modernismul său, iar din acest motiv a șocat cititorii secolului trecut.

Am mai citit doar Amantul doamnei Chatterley în acest gen, însă am observat că volumul este destul de scurt și, nu în ultimul rând, după cum reiese și din fotografie, Rao Clasic este o altă colecție pe care o apreciez.

Chiar astăzi am ridicat de la Easybox acest roman grafic pe care mi-l doream de mult timp în bibliotecă. Maus a fost publicat la editura Art, de care sunt îndrăgostită în ultima perioadă și face parte din acele cărți ce trebuie parcurse într-o viață – cel puțin, așa am tot auzit. Din acest motiv, mă grăbesc să o parcurg și să revin cu o recenzie.

Dețineam Dragă Virginia de ceva timp în bibliotecă, dar nu o puteam citi înainte de a parcurge eseul Virginiei Woolf pe care se bazează. Deși mă simt suprasaturată de non-ficțiune în ultima perioadă, ambele volume sunt scurte și vor reprezenta probabil o bună introducere în lumea acestei autoare. Cred că prefer deseori să fac cunoștință cu autorii prin scrierile lor non-fictive mai întâi.

Dorință ar fi cel de-al doilea roman scris de Mathias Enard pe care l-aș citi, după Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți. Mi-a plăcut foarte mult felul poetic în care a fost scrisă acea carte, iar cea de față nu o depășește ca lungime – acesta este mereu criteriul de bază în prioritizarea lecturilor mele.

Abia după ce reușesc să capăt un ritm suficient de alert, mă încumet să citesc o carte cu mai multe sute de pagini; altfel, există un risc mare să intru într-un reading slump.

Nu știam de existența acestei cărți înainte să o văd pe Vinted, însă mi-a plăcut totul la ea: de la copertă la titlu și format. Îmi amintește de Femei și celelalte cărți din colecția feminIN de la Publisol și am mari speranțe de la conținut.

Leonida Neamțu nu este un autor cunoscut pentru mine, dar sunt mereu în căutarea următorului meu scriitor român favorit!

Am tot văzut această serie – Școala pentru bine și rău – pe Vinted și alte site-uri, însă mi-am spus că nu mă simt în stare să investesc timp și energie într-o serie de cărți pentru copii sau adolescenți. În cele din urmă, am cedat și am decis să ofer o șansă primelor două volume, pe care le-am achiziționat recent.

Nu știu dacă vor fi pe gustul meu, însă îmi amintesc de Academia Vampirilor, seria mea preferată de când eram în școala generală, ale cărei volume le devoram seară de seară.

Concluzie

Nu am uitat nici de lista de lecturi pe care mi-am propus-o la începutul anului! Sunt mulțumită de progresul meu, iar în prezent citesc Inventarea sunetului de Chuck Palahniuk. Îmi este mai greu să citesc în timpul săptămânii, din cauza programului aglomerat și deseori obositor, însă recuperez pe cât posibil în weekend.

Tu ce vrei să citești în perioada următoare?


Exit mobile version