Site icon Cristina Boncea

Ce cărți mi-am cumpărat în 2023

De când mi-am eliminat limita autoimpusă în ceea ce privește numărul de cărți pe care aleg să îl dețin în bibliotecă, mi-am dat voie să achiziționez toate titlurile care mă încântă sau pe care mi le doream de mult timp. Astfel, în ultima perioadă, biblioteca mea s-a îmbogățit cu aproximativ 100 de cărți, iar numărătoarea continuă.

În pofida aparențelor, nu cumpăr cărți des, iar discrepanța dintre cele deținute și cele citite nu este atât de mare pe cât ar părea. Din ce am observat până acum, poate trece și jumătate de an fără ca eu să achiziționez măcar o singură carte nouă, după care intru într-un shopping spree și iau la rând toate site-urile mele preferate.

După cum v-am povestit deja, aplicația Vinted este o mină de aur pentru mine. Cercetez zilnic categoria de cărți pentru a fi la curent cu ultimele postări și a nu pierde cumva vreo ofertă de nerefuzat. Pe lângă aceasta, am început să comand cărți și de pe Emag, fiindcă mă bucur de abonamentul Genius, iar prețurile sunt adesea cele mai mici de pe piață.

Recent, am filmat două book hauluri pentru YouTube unde prezint aproximativ câte treizeci de titluri atât de ficțiune, cât și de non-ficțiune, care și-au făcut recent loc în biblioteca mea. De când am postat videoclipurile și până în prezent, am strâns suficiente cărți pentru încă un astfel de clip.

Această “febră de achiziționare a cărților” mi se pare unul dintre cele mai inocente hobby-uri posibile și, desigur, înmulțirea lor mă încurajează și să citesc mai mult. Singura problemă existentă, precum în cazul multor iubitori de cărți, este spațiul pentru depozitare. Visul meu rămâne să am o cameră imensă plină de cărți din podea până în tavan unde să pot fi în lumea mea ori de câte ori doresc.

Până la împlinirea acestui ideal, încă mă ajută cele 6 corpuri de bibliotecă pe care le dețin în prezent. Voi ce cărți v-ați achiziționat recent?

Exit mobile version