Site icon Cristina Boncea

6 Cărți cu roz pe copertă inspirate de universul Barbie

Eu mă număr printre cei care abia așteaptă să meargă la cinema pentru a viziona filmul Barbie, cu Margot Robbie în rolul principal. Acest brand m-a fascinat din copilărie, când refuzam să mă joc cu orice altceva în afară de costisitoarele “păpuși Barbie originale” pe care le primeam cadou de Crăciun.

Deoarece aceasta este tematica generală în ultimele săptămâni de așteptare, m-am gândit să vă prezint câteva romane cu roz pe copertă din biblioteca mea. Cu siguranță ar fi și pe gustul lui Barbie!

Prep – Curtis Sittenfeld

Amân de mult timp citirea acestei cărți, mereu apar alte priorități literare, însă cu siguranță îmi va plăcea foarte mult atunci când voi ajunge într-un final la ea. Protagonista este descrisă drept versiunea feminină a lui Holden Caulfield din “De veghe în lanul de secară“, iar coperta ne aduce aminte de Alice în Țara Minunilor, două referințe care îmi sunt foarte dragi.

Conjurația imbecililor și Biblia de neon – John Kennedy Toole

Biblia de neon se află încă printre cărțile mele preferate, iar Conjurația imbecililor, singurul alt roman scris de J.K. Toole înainte de prematura sa moarte este o achiziție ceva mai recentă la a cărei lecturare voi ajunge cât de curând. Mă bucur că editorii au ales ca ambele coperți să aibă aceeași nuanță de roz.

Teoria King Kong – Virginie Despentes

Mi-am aruncat puțin privirea asupra acestei cărți atunci când am achiziționat-o, însă am decis că nu a venit încă vremea ei pentru lectură. Tot ce vă pot spune despre ea este că aparține genului non-fictiv și este un eseu ultra-feminist care în mod sigur i-ar fi pe plac și lui Barbie!

Delta lui Venus – Anais Nin

Deși am citit doar Henry și June de la Anais Nin până acum, sunt sigură că și celelalte cărți pe care le am în bibliotecă semnate de ea îmi vor plăcea la fel de tare. Delta lui Venus este în ediția nouă, publicată acum câțiva ani și îmi inspiră multă feminitate.

Turnul sinucigașilor – Nick Hornby

Mi-a plăcut atât de mult această carte încât am urmărit filmul și am achiziționat și versiunea în engleză. Ediția mea este mai veche, iar în prezent cartea a fost reeditată sub un alt titlu, însă eu prefer această mare de roz atât de izbitor. Recomand cu multă căldură Turnul sinucigașilor!

Tongue in chic! – Angelia Hicks

Aceasta este o achiziție recentă de la Antic ExLibris – un volum cu ilustrații foarte simpatice cu diverse celebrități și lumea modei în general. Este cu siguranță cea mai “Barbie” carte din această serie de recomandări. Nu am putut rezista designului său atât de… chic!

Voi ce recomandări de cărți cu roz pe copertă aveți?

Exit mobile version