fbpx

Cum stau cu lectura la jumătatea anului 2023?

Chiar dacă nici în această primă jumătate de an nu am reușit să citesc mai mult de 11 cărți, sunt totuși încântată că am parcurs câteva dintre cele aflate pe TBR-ul creat în luna ianuarie. În acest articol, vreau să povestesc câte puțin despre ele și să îmi numesc favoritele de până acum.

  1. Ce cărți am citit în primele 6 luni ale anului 2023?
  2. Care sunt cărțile mele favorite de până acum în 2023?
  3. Ce am citit de pe TBR-ul meu?

Ce cărți am citit în primele 6 luni ale anului 2023?

După cum spuneam, am reușit să citesc doar 11 cărți dintre cele 40 pe care mi le-am propus inițial în provocarea de pe Goodreads. Deși poate nu voi reuși să ating acel target nici până la finalul anului, am deja experiența care îmi arată că lunile de toamnă și de iarnă sunt de obicei cele mai productive în materie de lectură pentru mine.

Iată, deci, scurta listă a cărților pe care le-am parcurs până în luna iunie, cu recenziile lor aferente:

  1. Furtuna de gheață – o dramă de familie sfâșietoare | Recenzie literară
  2. Joe Hill – Omul focului | Recenzie literară
  3. Ingrid târfa | Recenzie literară
  4. Furnica și porumbița | Recenzie literară
  5. Leandrul alb | Recenzie literară
  6. Mic dejun la Tiffany | Recenzie literară
  7. Tehnologia expunerii universale | Recenzie literară
  8. Împăratul muștelor | Recenzie literară
  9. Mizeria | Recenzie literară
  10. Astrologie și psihoterapie | Recenzie
  11. Femeia sfâșiată | Recenzie literară

Care sunt cărțile mele favorite de până acum în 2023?

Dintre acestea, favoritele mele de până acum, care cel mai probabil se vor regăsi și în top 10 cărți în 2023, sunt: Leandrul alb, care intră în mod categoric în topul cărților mele favorite din toate timpurile, Furtuna de gheață și Mizeria.

Elementul comun al acestor cărți este poate imaginea unei copilării triste, însă toate trei prezintă un grad de profunzime care mi-a atins sufletul, de la introspecții până la acțiune neașteptată și semnificativă. Primele două cărți menționate au fost chiar ecranizate, însă Furtuna de gheață nu am reușit încă să găsesc pentru vizionare.

Ce am citit de pe TBR-ul meu?

Am încercat pe cât posibil să țin cont și de lista de lecturi pe care mi le-am propus la începutul anului și până acum sunt destul de mulțumită. Anumite lecturi, care nu mi-au fost tocmai pe plac, m-au ținut mai mult pe loc, însă sper ca celelalte să compenseze pentru timpul irosit.

Coaja de nucă este hașurată cu roșu în imagine pentru că, după parcurgerea primelor 50 de pagini, mi-am dat seama că nu-mi doresc sub nicio formă să duc lectura la bun sfârșit. Nu cunoșteam subiectul înainte de a achiziționa cartea și nici nu eram familiarizată cu stilul de scriere al lui Ian McEwan, dar mi-am dat seama repede că niciunul nu îmi este pe plac.

Frantumaglia este hașurată cu verde pentru că urmează să încep această lectură chiar astăzi. Sunt extrem de încântată de Elena Ferrante, autoarea mea favorită la momentul actual, și am mari așteptări de la această carte non-fictivă.

În afară de cele hașurate cu roz și deja menționate mai sus, celelalte cărți din lista mea așteaptă să fie citite. Nu pot promite că voi parcurge întreaga listă și că nu vor apărea alte titluri care să-mi capteze atenția până la finalul anului, însă mi-am dorit să am această imagine de ansamblu a lecturilor și să împărtășesc cu voi experiența mea de până acum.

Voi cum stați la capitolul lectură în 2023?

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: