fbpx

“blestem și rugă și abis” – volumul meu de poezie self-published

Scriu acest articol pentru a împărtăși cu voi bucuria de a ține în mâini primul meu volum de poezii, pe care l-am pus cap la cap anul acesta. Poeziile regăsite în el sunt scrise din 2018 până în 2022 și sunt expuse în ordine cronologică, cu datele exacte ale fiecăreia.

Am mai folosit în trecut site-ul lulu.com pentru a publica diverse alte scrieri strict pentru mine și colecția mea personală. Surprinzător sau nu, mai dețin încă un volum de poezii scris de mine în adolescență, însă pe acela nu îl consider “oficial”. În schimb, “blestem și rugă și abis” a fost editat minuțios, astfel încât să mă simt complet reprezentată de fiecare lucrare în parte.

Poezia a fost mereu un mod de exprimare pentru mine, am scris versuri pentru a-mi expune trăirile, exact ca într-un jurnal. Deși prefer rima și structura clasică a poeziilor, în acest volum se regăsesc câteva și cu rimă albă. Nu sunt sigură dacă va fi publicat vreodată, însă am vrut să tipăresc, măcar pentru mine, un exemplar care să îmi reflecte viziunea – de la copertă la interiorul în stil caiet.

Pentru cei interesați, câteva dintre poeziile scrise de mine pot fi citite în diverse publicații online, care se regăsesc pe pagina “Alte publicații” a site-ului. Cele mai multe nu se regăsesc însă și în acest volum, unde am vrut să spun o poveste despre mine și să arăt evoluția mea pe plan personal și spiritual de-a lungul anilor.

Intenția mea nu este neapărat aceea de a vinde această carte. Costul de producție este destul de mare (eu am plătit aproximativ 70 de lei pentru ca această copie să ajungă la mine, cu tot cu transport), iar Lulu își ia și el o parte. Cu toate acestea, las aici linkul pentru achiziționare, în cazul în care cineva dorește volumul.

Știu că “industria poezească” din România nu este tocmai în momentul ei de glorie, însă eu nu am mai avut răbdare pentru a vedea ce se întâmplă în materie de publicare. Cu siguranță mă voi bucura să parcurg aceste versuri și peste câțiva ani, când voi privi în urmă. Sunt destul de mulțumită de calitatea tuturor volumelor pe care le-am tipărit pe lulu.com, așa că recomand site-ul tuturor celor care vor să își țină creațiile în mână.

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

Lasă un răspuns

%d