fbpx

Fantoma Aniei, un roman grafic de Vera Brosgol | Recenzie

Îmi doream de mult timp să citesc Fantoma Aniei deoarece am văzut multe recenzii pozitive și părea un roman grafic pe gustul meu. În urma lecturii, am constatat că nu m-am înșelat.

Acest roman grafic destul de stufos ne poartă prin câteva zile importante din viața Aniei, o adolescentă de origine rusă care merge la un liceu din State. Locuiește împreună cu mama și fratele ei mai mic, iar cursul vieții ei se schimbă atunci când, întocmai lui Alice din Țara Minunilor, cade într-o groapă adâncă.

Pe măsură ce treceam prin poveste, în minte mi se formau diferite ipoteze referitor la ce ar urma să se întâmple. Nu am reușit deloc să ghicesc turnura pe care au luat-o lucrurile, atunci când a apărut marele plot-twist al cărții. Mi-a plăcut foarte tare de Ania, un personaj cu o gândire sănătoasă, care se vede aruncată într-o situație dificilă.

Apare un moment în care Ania trebuie să ia o decizie drastică în ceea ce o privește pe prietena sa fantomă, iar aici lucrurile devin puțin înfricoșătoare. Din punctul meu de vedere, povestea a avut de toate: romantism, dramă, elemente scary și câteva faze amuzante. Am parcurs paginile într-un mod natural, uitând chiar că este vorba despre un volum de benzi desenate și alunecând direct în poveste.

Mi-a plăcut că a fost abordat și subiectul imigranților în State, modul în care acești “outsideri” sunt tratați. Ania mi-a amintit mult de Devi din serialul Never have I ever. Nu în ultimul rând, ceea ce mă ajută să păstrez amintiri plăcute legate de această lectură este curiozitatea pe care mi-a provocat-o în mod constant și dorința de a întoarce repede paginile.

Cu siguranță voi alege să păstrez această carte simpatică în biblioteca mea. Nu am citit foarte multe romane grafice, însă acesta se află în topul meu, alături de Persepolis și Casa veselă.

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

Un gând despre „Fantoma Aniei, un roman grafic de Vera Brosgol | Recenzie

Lasă un răspuns

%d