
De mult timp îmi imaginam cum ar fi să pot vorbi unui grup de oameni care îmi împărtășesc pasiunile, cât și poticnelile din procesul creativ de care m-am lovit și eu în trecut. Alături de colega mea de la cursul de formare în psihoterapie integrativă organizat de ARPI am găsit în sfârșit curajul necesar să demarez acest proiect. Ramona Leca este psiholog și psihoterapeut în formare, la fel ca și mine, iar împreună vrem să oferim adolescenților un spațiu de siguranță unde să își poată exprima nevoile în ceea ce privește scrierea creativă.
Prin urmare, toate acele mesaje pe care le-am primit de la voi de-a lungul anilor, cu întrebări despre industria românească de carte sau solicitări pentru feedback asupra propriilor lucrări își găsesc acum o formă și un răspuns prin intermediul acestor workshop-uri pe care le organizăm. Nu mi-am imaginat genul de întâlniri săptămânale plicticoase, în care este servit un material de curs după care e necesar să iei notițe. Nu îmi imaginez prezentări în Power-Point cu slide-uri infinite, care să conțină teorie literară, orice ar mai fi și asta. În schimb, vreau să existe conversații deschise, în care participanții să se simtă liberi să adreseze întrebări sau să își comunice nevoile.
Nimeni nu te poate învăța propriu-zis să scrii, însă eu și Ramona ne-am propus să fim un fel de ghizi spirituali care să readucă în prim-plan strânsa legătură dintre relația cu propriul sine și abilitățile literare. “Gasește-ți vocea interioară” este sloganul la care ne-am gândit, cât și obiectivul pe care ni l-am propus pentru viitoarele ateliere.
Cu siguranță este important să existe o bază teoretică, o structură, atunci când îți dorești să scrii un text literar și, prin urmare, voi împărtăși din experiența mea personală și din bibliografia care m-a ajutat să îmi clarific anumite tehnici de scriere în minte. Mai departe de acest aspect, eu și Ramona vă stăm la dispoziție spre a vă oferi feedback și îndrumare, susținere emoțională și multă curiozitate față de ideile pe care le aveți. Fie că vă place să scrieți din pasiune, în timpul liber sau chiar vă doriți să publicați un roman sau un volum de poezie, fiecare dintre voi va avea suficient spațiu să își expună gândurile în mod liber și va primi în schimb înțelegere, empatie și deschidere.
Ca parte practică a workshop-urilor, m-am gândit să existe scurte teme de la o săptămână la alta care să mă ajute să îmi dau seama mai bine care sunt nevoile voastre și cum vă pot susține mai eficient în acest demers. Atât timp cât scrisul reprezintă o pasiune pentru voi și vă doriți să vă faceți vocea auzită, să vă consolidați propriul talent, cu siguranță workshop-urile pe care vi le propunem nu vor reprezenta o sarcină în plus pentru voi, ci un motiv de bucurie. Vreau să mai adaug un lucru spre finalul acestei prezentări: în viziunea mea, orice om are potențial de artist. Orice om trăiește în mintea sa, prin prisma imaginației, aventuri extraordinare din propriul univers interior. Partea dificilă a acestui proces este să aduci ce e “acolo” în “aici și acum” prin intermediul cuvintelor scrise pe hârtie. Exact în acest proces eu și Ramona vrem să vă oferim ghidare și susținere.
Astfel, veți reuși să activați acele resurse blocate care deseori se manifestă sub forma “lipsei de inspirație” sau “blocajul scriitorului”. Nu uitați că tot ce înseamnă creație provine din inconștientul nostru, așa că este important să găsim căile necesare spre a-l accesa și a ne pune sinele autentic în cele mai reușite forme de manifestare – adică romane, nuvele, poezii… Dacă toate aceste lucruri îți stârnesc curiozitatea și trezesc în tine un sentiment puternic de apartenență, te așteptăm la primul atelier GRATUIT ce va avea loc ONLINE pe data de 16 aprilie 2022, la ora 15. Dacă dorești să te înscrii și să vii alături de noi, este necesar să completezi acest formular în urma căruia vei primi link-ul pentru Zoom.
Vă așteptăm cu drag și multă curiozitate pentru universurile voastre interioare!