Top 3 cărți preferate până acum în 2020

Am citit aproape 20 de cărți anul acesta până acum, așa că a venit vremea să mă întreb care dintre ele se află printre preferatele mele. Pentru că ne aflăm abia la jumătatea anului, cumva sper să mai citesc încă pe atât și cărți chiar și mai minunate. Până acum, însă, m-am oprit la următoarele.

Durerea e o făptură înaripată

Nu-mi pot scoate din minte frumusețea și originalitatea acestei cărți, cu toate că probabil va fi nevoie să o recitesc pentru a pătrunde cu adevărat toate înțelesurile cuvintelor așezate cu penseta în pagină de către Max Porter. Nu am citit prea multe poeme în proză până în prezent, dar cred că sunt puțin îndrăgostită de acest gen literar, iar povestea din carte în sine m-a cucerit prin melancolia și profunzimea ei. Nu am nimic să-i reproșez acestei cărți, prin urmare, se află în vârful mini top-ului meu.

Amantul doamnei Chatterley

Deși mi-a luat o eternitate să termin această lectură, pot spune că Lawrence m-a fermecat cu stilul său de scriere și personalitatea atât de puternică pe care i-a conturat-o protagonistei. Cel mai mult mi-au rămas în memorie descrierile făcute de acestea stărilor feminine și schimbărilor prin care doamna Chatterley trece odată cu evoluția sarcinii pe care o poartă în pântec, cât și relației sale cu cei doi bărbați între care e prinsă. O adevărată capodoperă literară, aflată în afara timpului.

Violul. O poveste de dragoste

Mi-a fost greu să aleg cartea de pe locul al treilea, pentru că și Jurnalul unui adolescent timid mi-a plăcut destul de tare, însă această primă întâlnire a mea cu Oates m-a impresionat de la primele cuvinte. Cartea are un puternic impact emoțional și un mesaj la fel de direct, care te străpunge. Această lectură nu a făcut nimic altceva decât să mă convingă să citesc celelalte titluri ale autoarei, însetată de povești la fel de zdruncinătoare și bine scrise.

În sinea mea sper, după cum am spus, ca acestea trei să nu rămână cărțile mele preferate din 2020, ci să descopăr alte lecturi care să mă marcheze profund. Acest an e plin de cărți profunde, de povești lacrimogene, tragice și extrem de bine scrise, iar eu ador acest lucru. Care sunt cărțile voastre preferate de până acum?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.