Concurs creativ cu premii în engleză

Nu am mai organizat de mult timp un concurs pe blog așa că m-am gândit să vă ofer aceste cărți, majoritatea clasice, în engleză. Vor exista doi câștigători, cel de pe primul loc putând să își aleagă un pachet din cele de mai sus. Iată cerințele:

 1. să urmărești acest blog (butonul de Follow și e-mail)
 2. să distribui această postare pe o rețea de socializare la alegere și să incluzi link-ul într-un comentariu mai jos
 3. să răspunzi la următoarea întrebare: Ce carte te-a influențat cel mai mult și de ce?

Cele mai frumoase (bine construite și argumentate) răspunsuri vor fi premiate. Concursul nu este sponsorizat. Deadline: 4 iulie. Succes tuturor!

8 gânduri despre „Concurs creativ cu premii în engleză

 1. Cartea ,,Castelul de sticlă” de Jeannette Walls m-a influențat pozitiv prin optimismul și curajul autoarei Jeannette Walls cu care şi-a povestit viața nejudecându-i pe părinții săi.

  Apreciază

 2. Contele de Monte Cristo de Alexandre Dumas a fost printre primele mele lecturi,călăuzindu-mă in minunata lume a cititului.
  Acest roman mi-a aratat cat de nedreaptă si crudă poate fi viața,dar si cat rău poate face un om din pură invidie. Cu toate acestea, nu trebuie niciodata sa răsplătim cu aceeași monedă, oricat de mult ne-au rănit acele persoane.
  Tânărul Edmond le avea pe toate – o logodnica minunata si fusese, de curand, avansat la locul de munca – pe scurt, era fericit. Si prietenul sau cel mai apropiat i-a rapit acea fericire, orbit fiind de invidie. Observam ca in final, Edmond își răzbună toti anii pierduți din viață, insa nu ramane cu nimic. Rămâne neîmplinit si singur.
  Acest roman m-a învățat ca răzbunarea nu e solutia, nu iti aduce niciodată ceea ce ai pierdut. Nu te face sa te simți mai împăcat, mai fericit. Pur si simplu iti otrăvește sufletul si inima, distruge incet omul care erai candva.. Ori de cate ori simt nevoia sa ma razbun, imi amintesc de tragedia acelui tânăr.
  Acest roman va avea mereu un loc special in inima mea.

  Apreciază

 3. Cartea „Cafeneaua de la capatul lumii”,de catre John P. Strelecky m-a influențat într-un mod pozitiv,schimbandu-mi percepția asupra vieții.Merita cu siguranță o lectură.

  Apreciază

 4. Chiar dacă am citit îndeajuns de multe cărți, există o lucrare ce mi-a influențat modul de gândire, și nu numai.
  Cartea ,,Totul pentru căsătorie”, de Mary Balogh, mi-a intrat la inimă datorită naturaleții și expresivității autoarei. M-a făcut să îmi dau seama, că atunci când te aștepți mai puțin, viața te poate recompensa pentru faptul că nu ai cezar. Uneori lucrurile nu sunt așa cum ne dorim noi să fie, dar le putem face suportabile. Această carte mi-a deschis noi căi, iar astfel am înțeles multe alte lucruri, în fața cărora până în acel moment, eram indiferentă.

  Apreciază

 5. Pe mine a influențat cel mai mult ” Mâini înzestrate” de Ben Carson.Pot să afirm cu tărie că această carte pur și simplu mi-a schimbat viziunea la momentul în care am citit-o, a fost ca o schimbare de direcție pur și simplu. Am descoperit-o într-un moment în care ambiția mea era 0 și după ce am citit-o mi-am dat seama că am primit o șansă extraordinară, o șansă în care nu trebuie să dau cu piciorul.Atunci nu aveam niciun plan pentru viitor, toate meseriile erau ok și eram indiferentă față de dezvoltarea mea.Nu pot să zic : m-a schimbat peste noapte, am devenit mai bun.În niciun caz, a fost un punct de pornire , un imbold către aspirații mai înalte care au pust motorul în funcțiune.De multe ori nu suntem conștienți de minunea pe care o avem în cap , trebuie folosită deoarece are o capacitate umitoare.Privește în jurul tău și vei vedea o mulțime de creații extraordinare făcute de mâna omului.Povestea de viață a neurochirurgului Ben Carson e foarte frumoasă, motivațională cu un mesaj absolut necesar pentru tineri.De la un copil sărac , de la codașul clasei la un neurochirug strălucit, cunoscut în lumea întreagă pentru prima separare a unor gemeni siamezi uniți în partea superioară a capului.Citeam pe Goodreads păreri, când am văzut pe cineva care zicea că toată cartea cuprinde doar lauda lui Carson , cu și despre reușitele lui.Eu nu am văzut-o așa, faptul că și-a prezentat meritele și succesele nu a făcut decât să demonstreze că se poate, nu doar succesele ..vorbește și despre cele mai puțin fericite.A fost și un moment scurt în care mi se părea puțin arogant de reușita lui, dar apoi am încercat să privesc prin ochii lui și mi-am dat seama cât de mult avea dreptate.Ben Carson este și va rămâne mereu un model pentru mine, cărțile lui ocupă un loc important , nu pe raft, ci în viața mea.O recomand din toată inima, o lectură care cu siguranță va mișca ceva în voi!!Câte aș mai vreai să zic, totuși sper că e suficient și va ajuta pe cineva. ,
  P.s: am postat și pe contul meu de insta această descriere, sper că nu e nicio problemă🤗

  Apreciază

 6. Care carte m-a impresionat cel mai mult?
  Am citit destul de multe carti si as putea spune foarte sincer ca toate au influentat modul in care gandesc. Uneori cred ca asa de bine au prezentat anumite aspecte ale vietii, incat au schimbat intr-o anumita masura chiar si modul in care actionez.
  Se intampla adesea sa imi aduc aminte cate un citat sau un pasaj, cand viata ma face sa trec prin anumite situatii.
  Pentru a raspunde intrebarii tale, „care carte m-a impresionat cel mai mult?”, voi spune ferm, ceea ce stiu de multi ani: este cartea pe care nu a reusit nicio alta carte sa o depaseasca in mintea si inima mea, Mizerabilii de Victor Hugo. Am inceput sa o citesc pentru scoala si am renuntat destul de repede, insa am vrut peste un an sa ii mai dau o sansa si am indragit foarte mult lumea pe care a zugravit-o Hugo in capodopera sa.
  Viata lui Jean Valjean m-a impresionat foarte mult. Societatea, atat cea zugravita de Hugo, cat si societatea actuala, nu poate sa ofere o corectitudine suprema tuturor oamenilor. Se incearca acest lucru, noi untem crescuti sa fim onesti, corecti, iubitori, indulgenti si intelegatori, fara a fi naivi si lipsiti de obiectivitate. Eu am fost mereu o persoana care a cautat absolutul in orice situatie, sentiment sau relatie interumana. Insa ce este acest absolut? Ce este corect si moral? Se aplica in orice context ? Stim noi mereu ce e corect? Daca este corect pentru cineva si nu este corect pentru altcineva? Mereu mi-a placut sa cred ca pot trata in mod obiectiv problemele pe care le aduce viata. Aceasta carte mi-a deschis un apetit spre o analiza mai profunda a situatiilor in care suntem pusi.Am fi foarte naivi sa credem ca totul este alb sau negru. Cat de usor ar fi sa fie asa!
  Citind aceasta carte mi-am pus cateva intrebari. Intrebari la care nu pot sa raspund obiectiv, nu pot sa am rationamentul matematic pe care l-am cultivat ani de zile. Jean Valjean a furat putina paine. Este corect ca a fost inchis pentru furt? Dar este corect ca a fost inchis 19 ani ? Chiar si in societatea actuala, un ocnas/puscarias nu isi mai poate restabili onoarea foarte usor. Este corect ca toata viata, dupa ce a fost eliberat, a trebuit sa fie privit ca un puscarias, un om josnic si periculos? A procedat corect cand a furat argintaria de la omul care l-a primit in casa lui? Preotul i-a luat apararea pentru ca era un slujitor al domnului,pentru ca era un om bun sau pentru ca a stiut ca acest episod de pura bunatate va schimba pe veci mintea si sufletul acestui ocnas ratacit? Toate faptele bune pe care le face Jean Valjean in anii care urmeaza se datoreaza faptului ca s-a schimbat, pentru ca doar asa isi poate gasi pacea sau pentru a lupta cu vina a ceea ce a facut ? Il putem judeca pe Javert care crede cu toata taria fiintei lui ca procedeaza corect? Javert este fidel legii, pentru el aceasta fiind absoluta si scopul vietii lui. Il putem condamna pentru modul in care actioneaza? Il putem ierta la sfarsit cand singur isi da seama ca valorile lui au fost gresite?

  Nu cred ca pot sa am un raspuns CORECT la aceste intrebari, insa faptul ca am ajuns la aceasta concluzie dovedeste cat de mult m-a ajutat povestea lui Jean Valjean, ocnasul pe viata, sa ma maturizez.

  Apreciat de 1 persoană

 7. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=291106012296692&id=100041918856321&fs=0&focus_composer=0

  Sunt de părere că o carte marchează fără precedent dacă, asemenea unui declanșator, determină o irupție în gândurile și trăirile cititorului, dacă îi relevă acestuia un statut, o opinie, o aspirație intrinsecă, toate cele din urmă neidentificate, inefabile înainte de tatonarea scrierii în cauză.
  ,,Amintiri, vise, reflecții” de Carl Gustav Jung este autobiografia prin care am pătruns în sondarea psihanalizei și am întreprins o memorabilă incursiune în controversatul domeniu al simbolisticii viselor. Ulterior lecturii, am încercat să urmez exemplul lui Jung și să îmi descifrez propriile manifestări onirice, iar acest lucru mi-a oferit stabilitate și o mai clară viziune asupra sinelui, agresiv punctat până atunci de recurentele întrebări ale celei de-a doua vârste a contrariilor: ,,Cum îmi croiesc viitorul dorit?”, ,,Dar la ce râvnesc în fapt?”, ,,Vreau să fiu un adult tipic?”. Cu alte cuvinte, prin această operă memorialistică, am descoperit și îmbrățișat un valoros ajutor într-o perioadă tulbure mie în ceea ce privește demersurile maturizării.
  De asemenea, prin cuvintele lui Jung am urmărit o filosofie de viață unică, fascinantă, strâns legată de vremurile ancestrale psihologului, ancorată în contemporaneitatea sa și cu reminiscențe chiar și în secolul nostru. Cel mai puternic principiu pe care l-am desprins din aceasta a fost cercetarea trecutului și regăsirea în cadrul său, dar nu neapărat în trecutul personal, cât în cel al întregii omeniri, unde ne sunt îngropate originile inconștiente, unde curge chintesența continuității umane. Ideea generală nu îmi era străină, dar obișnuiam să o privesc cu superficialitate alimentată de neștiință, iar explorarea implicațiilor ei psihologice din carte mi-a dezvăluit o nouă fațetă, care acum este unul dintre principalele-mi interese.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.