Cum m-aș fi certat eu cu imprimanta

Voi răspunde provocării propuse de Spacer (care aduce tehnologia la tine acasă!) pornind de la o problemă modernă și des întâlnită în zilele noastre. Din ce în ce mai mulți oameni par a încerca să ignore sau să neglijeze importanța progresului tehnologic al lumii și își caută refugiul înspre natură și o viață care nu e „conectată” la internet, însă tehnologia înseamnă mult mai mult de atât. E drept că rețelele de socializare au ajuns să aibă și un impact negativ asupra psihicului uman și că uneori cu toții avem nevoie de câteva zile petrecute fără a da atenție telefonului mobil, însă asta nu înseamnă că nu poate exista un echilibru între viața noastră personală, grupul social și tehnologia în sine.

Apar din ce în ce mai multe gadget-uri menite să ne ușureze viața și majoritatea chiar își împlinesc scopul pentru care au fost create. Eu, spre exemplu, dacă aș avea un robot inteligent precum e Sophia, i-aș folosi funcțiile pentru a-mi ușura treaba prin casă și a-mi rezolva alte asemenea task-uri mărunte, pentru ca în restul timpului să mă ocup de ce mă pasionează cu adevărat. Unul dintre aceste lucruri este desigur blogging-ul, cât și postarea videoclipurilor pe YouTube pe canalul meu de booktube. Ambele presupun utilizarea tehnologiei pentru a putea fi efectuate. Am nevoie de un laptop (și accesorii laptop) cât de cât performant și de o cameră de filmat potrivită pentru calitatea pe care mi-o doresc, ca să nu mai menționez o conexiune rapidă la internet și diverse programe de editat. Spre deosebire de gaming, să spunem, pasiunile mele pot fi întreprinse cheltuind o sumă rezonabilă de bani pe toate lucrurile menționate, însă, chiar dacă produsele IT nu ocupă un spațiu atât de mare în viața mea, consider că nu suntem încă perfect conștienți de cât de des folosim tehnologia în viața de zi cu zi.

Îmi vin în minte multe întâmplări hazlii, în care am dus „lupte” cu diverse obiecte din casa mea precum imprimanta – cine nu se ceartă cu imprimanta adesea, mai ales când are de printat ceva urgent?, anumite cabluri de încărcare și chiar touchpad-ul de la laptop (fiindcă nu folosesc mouse). Legat de imprimantă, a fost deosebit de frustrant ca într-o seară să stau să caut diverse programe pentru desktop, crezând că motivul pentru care nu mai puteam printa nimic consta în lipsa de comunicare (wireless) dintre imprimantă și computer doar pentru a descoperi că de fapt problema era niște hârtie blocată în interiorul imprimantei. Mi-am dat seama atunci cât de important este să cunoști și partea mai tehnică în ceea ce privește funcționalitatea obiectelor de acest tip și mi-am dat seama cât de mult trebuie apreciată munca celor care pot produce sau inventa noi gadget-uri pentru a ne face viața mai ușoară.

Mi-a venit în minte și personajul Will din desenul animat W.I.T.C.H. pe care-l urmăream cu drag în copilărie, care la rândul ei avea puterea magică de a comunica direct cu aparatele electronice. Mi-am imaginat cum ar fi decurs o discuție între mine și imprimantă în acea seară amintită mai sus.

Eu: – De ce nu vrei să funcționezi? Vreau să printez niște chestii.

Imprimanta: dlfjwlk

Eu: – Poate te-ai supărat că nu te-am mai folosit de mult, însă chiar am nevoie de tine acum. Haide, sigur ai cartușele pline încă, le-am schimbat recent.

Imprimanta: … (tot nimic).

Peste câteva zeci de minute, după ce îmi dau seama în sfârșit care e problema, luând la puricat „intestinele” aparatului.

Imprimanta: – Pfiu, ce m-ai înecat cu hârtia aia mototolită. Aveam corzile vocale blocate, nu puteam să-ți zic nimic!

Iar eu urma să o mângâi compătimitor pe deasupra scanner-ului, cerându-mi scuze pentru lipsa mea de pricepere și neatenție. M-aș fi putut certa la fel de bine și cu o pereche de boxe, precum cea din imaginea de mai sus, căci, deși sunt o mare fană a oricărui device ce-mi poate îmbunătăți stilul de viață, tot atât de puțin mă pricep la instalare, troubleshooting și alte asemenea detalii tehnice. Bine, probabil cu boxele de la Spacer n-aș fi avut probleme la fel de mari, fiindcă acestea par mai ușor de folosit și se conectează direct prin bluetooth, deci nu e nevoie să mă încolăcesc în cabluri și să plâng de frustrare cum am mai pățit. În fine, cam atât am avut să vă spun despre tehnologie: apreciați-o, nu fugiți de ea, căci e oricum peste tot, iar orice lucru în cantități moderate face bine umanității! Voi ce întâmplări hazlii aveți în legătură cu aparatura din locuința voastră?

Articol scris pentru SuperBlog 2019. 

Un gând despre „Cum m-aș fi certat eu cu imprimanta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.