Cum să vizitezi lumea repede și-apoi să te întorci în pat

Am spus-o și o s-o mai spun: îmi place stabilitatea, din toate punctele de vedere. Nu sunt nicidecum un om leneș, ci doar un om care ar face aproape orice pentru ca teleportarea să fie posibilă, căci cel mai mult urăsc pe lume să fiu pe drumuri – cum am și fost, o mare parte din viață. Am descoperit însă ceva foarte asemănător teleportării când am dat de “circuite culturale Christian Tour”, iar imaginația mea a început imediat să lucreze înspre crearea celui mai frumos traseu posibil pentru a cunoaște lumea.

Dacă tot am fost de mică super curioasă în ceea ce-l privește pe Phileas Fogg, personajul din desenele animate create după una dintre cele mai populare cărți ale lui Jules Verne, iată că s-a ivit oportunitatea să plec în propria mea căutare și să fac înconjurul globului. Opțiunile sunt aproape nelimitate, însă rezistența mea la călătorii de lungă durată are totuși niște limite strânse, așa că m-am hotărât să ating doar trei puncte de bază în călătoria mea. Înainte de toate acestea, însă, pe lângă toate bagajele necesare care constau în haine, produse de igienă și cosmetică, etc., cel mai important lucru pe care o să-l vreau cu mine este o agendă, căci vreau să-mi iau notițe și să fac un fel de scrapbook cu toate amintirile minunate pe care le voi crea. Trebuie apoi să iau o gură mare de aer și să-mi spun că experiența va merita în totalitate osteneala mea, iar apoi, indiferent cât de obositoare vor fi drumurile parcurse pe jos și așteptarea din aeroport, mă voi putea întoarce cu drag înapoi acasă, în patul meu comod, pentru a putea împărtăși cu voi tot ce am văzut și am trăit. Așadar, să-i dăm bice în această călătorie imaginară prin lume… Înainte să uit, vreau să menționez că nu plec singură, nu, în niciun caz! În această călătorie mă veți însoți oricum voi toți, căci plănuiesc de asemenea să postez clipuri și fotografii, să fac chiar live-uri când e posibil, așadar, e ca și când v-aș purta mereu în palmă.

Din seria “circuite exotice Christian Tour”, aș vrea să-mi încep călătoria de la un capăt al lumii destul de îndepărtat de noi și anume, Japonia.

După un zbor direct (cum îmi place mie!) București-Tokyo, urmează 7 zile de răsfăț continuu – mai mult pentru ochi, decât pentru corp. Vom vizita temple, cascade și parcuri însoțiți de un ghid, care ne va povesti toate detaliile necesare despre locul cu pricina. Cel mai interesant obiectiv din acest circuit mi se pare Todai-ji (Marele Templu Răsăritean) din orașul Nara, care adăpostește cea mai mare statuie a lui Buddha Vairocana din lume. Din câte am văzut, în ultima zi de vizite, vom trece și prin cartierul Dotonbori, unde eu, sincer, nu vreau decât să mănânc niște ramen precum cel din anime-ul Naruto. Nu sunt expertă în ceea ce privește gastronomia altor popoare, însă știu că mereu mi se făcea poftă când vedeam acea supă fierbinte desenată!

După aceea, trebuie neapărat să ajungem în Egipt! Mereu m-au fascinat poveștile cu faraoni, zei și piramide, așa că această destinație este în continuare ideală pentru mine. Și acesta este un zbor direct, așa că vom ajunge în aeroportul Hurghada cât ai zice „Tutankhamon” (adică va dura ceva). După aceea vom face o scurtă croazieră și vom ajunge prin Valea Regilor – nu doar cea din centrul Bucureștiului, prin Templul lui Horus și al lui Sobek, iar mai apoi pe platoul Giza. Imaginați-vă doar câtă splendoare aurită ne va fi dat să vedem și cum vom absorbi nenumărate cunoștințe istorice doar călcând pe nisipul fierbinte al deșertului. Nu îmi doresc nimic mai mult decât să mă holbez la hieroglifele din muzee toată ziua, iar după aceea să admir un frumos apus de soare savurând orice băutură specific egipteană fără alcool. Nimic nu poate întrece această imagine mentală pentru mine…

Unde mai puteam să vă duc decât în Australia? Acesta este locul unde habar n-am cum o să ajung vreodată, locul despre care mulți oameni se întreabă dacă există cu adevărat, fiind atât de îndepărtat de restul continentelor, însă, un lucru e cert, trebuie să hrănesc un pui de cangur cu mâna mea! După ce v-am obosit atât pe drum, trebuie să luăm și o bine-meritată pauză de la vizitarea templelor și să trecem la peșteri cu licurici, grădini și întâlnirea directă sau indirectă cu muuulte animale simpatice și numai bune de fotografiat. Vizităm parcuri naționale din Sydney și Melbourne și ajungem înapoi în rai odată urcați pe Muntele Eden. Putem răsufla ușurați în cele două săptămâni de vacanță, căci cine ar putea fi trist într-un spațiu cu atât de multă natură în jur? Din Australia sincer mi-e frică să încerc o mâncare anume, căci sunt vegetariană și mi-e frică de toate poveștile cu gândaci și păianjeni pe care le-am auzit. Cred că m-aș bucura să mă îmbăt cu niște aer curat și, de ce nu, să încerc niște scuba diving pentru prima oară în viață. M-ați prins, nici apa nu-mi place extrem de tare, însă aș sacrifica acest lucru pentru a putea privi niște corali de aproape.

Pfiuu, am obosit numai descriind toate aceste aventuri extraordinare. Dacă sunteți ca mine și nu sunteți mari fani ai deplasării în general, eu zic că ar trebui să strângem din dinți și să ne facem puțin curaj, căci circuitele descrise de Christian Tour sună incredibil de bine. Avem oricând timp să stăm în propriul nostru pat și să admirăm cerul de pe fereastră, cum fac eu acum, însă nimic nu se compară cu experiența reală a unei călătorii de neuitat. Vă invit să încercați oricare dintre aceste circuite, căci cu sigurață nu vă veți întoarce acasă dezamăgiți.

Articol scris pentru SuperBlog 2019. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.