fbpx

Shaman King #16, recenzie

Iată că am ajuns și la jumătatea acestei serii extraordinare, iar volumul de față deja începe să aducă mai multă lumină asupra războiului ce are de fapt loc pentru cel ce va deveni ulterior Regele Șaman.

Acțiunea este continuată prin alte bătălii din cadrul campionatului, însă cea mai importantă este reprezentată de echipa temutului Hao împotriva echipei X-Laws. Aceștia din urmă sunt dispuși să riște viețile a trei dintre membrii lor pentru a-i afla secretele lui Hao și a-l putea învinge ulterior, însă antagonistul nostru are mereu câte un as în mânecă, iar tehnica prin care a reușit să dobândească atâta putere nu are deloc legătură cu mediul folosit pentru spiritul său. În cea de-a doua parte a volumului aflăm în sfârșit șocanta istorisire care explică legătura dintre Yoh și Hao, având la bază clasicul laitmotiv al geamănului rău.

Mi-a plăcut în mod deosebit cum a fost ilustrată această a doua parte, pe malul oceanului, aproape putând auzi valurile care se sparg la mal în tăcerea lăsată asupra prietenilor săi de către Yoh prin confesiunea făcută. Manta (sau Morty, cum i se spune în anime) este în mod deosebit îngrozit de tot ce se întâmplă și de toate morțile din cadrul luptelor șamanice la care a fost obligat să fie martor. Faptul că aflăm mai multe despre Spiritul Focului, spiritul lui Hao, ne conduce spre a afla mai multe și despre organizatorii campionatului, care au propriile lor temeri cu privire la posibilul sfârșit al competiției. Nimeni nu și-ar dori ca Hao să fie învingătorul, având în vedere că spiritul său devine mai puternic devorând alte spirite, însă acesta pare într-adevăr imposibil de învins. Din punctul de vedere al familiei Asakura, Yoh pare a fi singura speranță a acestei generații de șamani, pentru următorii 500 de ani ai umanității.

Mi-a plăcut că volumul nu a constat numai în bătălii, ci a fost ceva mai complex decât anteriorul. Aștept cu nerăbdare să pun mâna și pe cealaltă jumătate a seriei, pentru a mă putea delecta cu această poveste șamanică de care nu cred că mă voi sătura vreodată.

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății"). În prezent, activează drept consilier pentru dezvoltarea personală și coordonator de echipă la o agenție de SEO.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: