fbpx

Lucifer’s Sword MC, recenzie

img_1769

Cartea poate fi cumpărată de AICI

Acest volum ilustrat ne spune povestea lui Frenchy, care a fost fascinat încă din copilărie de benzile de motocicliști. Câțiva ani mai târziu, acesta își cumpără la rândul său o motocicletă și aderă la un grup numit Lucifer’s Sword. Scurta poveste urmărește etapele pe care acesta le parcurge pentru a deveni un membru în toată firea al bandei de motocicliști, însă problemele lor de-abia atunci încep…

Singurul lucru cu care am putut asemăna atmosfera și punctele cheie ale acestei benzi desenate, produsă după experiențele reale ale lui Phil Cross, a fost banda lui Ryo/Ryu din Regele Șaman, în care membrii împărtășeau același gen de relație și pasiune pentru călătoriile pe motor. În povestea de față însă situația este mult mai tragică și implică multe bătăi și morți sângeroase, toate cu scopul apărării teritoriului propriu. Plănuirea răzbunărilor pe o bandă inamică și pierderile suferite de ambele dintre bande reprezintă majoritatea întâmplărilor din acest volum. Atmosfera în care Lucifer’s Sword MC te implică încă de la primele imagini este însă una foarte diferită de orice altceva cunoscut, cel puțin în cazul meu, căci acțiunea are loc în anii ’60, pe când altfel stăteau lucrurile în suburbii. Finalul este unul neașteptat și puțin tragicomic, aș spune, căci arată numai faptul că într-o astfel de grupare, lupta pentru autonomie nu se sfârșește niciodată; după ce distrugi un inamic, alți doi apar de după colț.

Ca puncte negative nu aș putea sublinia decât faptul că acțiunea mi s-a părut puțin grăbită, ceea ce a furat puțin din impactul emoțional pe care ar fi putut să-l transmită povestea în sine și că mi-ar fi plăcut să avem o mai bună descriere a personajelor, însă bănuiesc că acest lucru ar fi stricat din duritatea intenționată de autori. Eu mă bucur că am putut să citesc acest volum și chiar cred că mi-ar plăcea să mai citesc asemenea povești din viața celor care fac sau au făcut parte dintr-o astfel de bandă, fiindcă sunt genul de experiențe pe care nu orice om le poate avea pe parcursul existenței sale și îmi place faptul că avem acces la aceste mici societăți secrete.

3

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății"). În prezent, activează drept consilier pentru dezvoltarea personală și coordonator de echipă la o agenție de SEO.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: