fbpx

Inițiere în iubirea karmică, recenzie

img_0444

În această carte este în principiu vorba despre analiza relației de cuplu din punct de vedere astrologic. Analizând cele două hărți natale ale partenerilor, harta astrologică din ziua în care s-au cunoscut și diferite alte legături dintre planetele lor guvernante se poate ajunge la anumite concluzii privitoare la rolul relației în cauză, stabilitatea și durabilitatea sa. Din moment ce nu sunt un expert și nu am niciun fel de pregătire în ceea ce privește interpretarea tuturor acestor date, am putut în schimb să mă bucur de multitudinea de exemple oferite pentru fiecare capitol în parte și de teoretizarea evenimentului îndrăgostirii, ce ar putea reprezenta o posibilă întâlnire karmică.

Cel mai tare m-a impresionat faptul că autorul s-a folosit atât de informații psihanalitice, cât și din domeniul psihologiei, luând totuși în calcul un element care este în mare parte ignorant de marile științe cognitive în zilele noastre și anume, impulsurile noastre inexplicabile. Fără a încerca să-ți vâre pe gât ideea că noi într-adevăr suntem reîncarnări al propriului nostru Sine din viețile anterioare, autorul reușește să aducă în vedere și să explice în termeni foarte clari acea senzație irațională pe care o simțim atunci când în viața noastră intră în mod neașteptat o nouă persoană, față de care ne simțim brusc extrem de familiari și, în general, a cărei existență ne dă lumea peste cap. Acesta menționează pe întreg parcursul cărții faptul că toate experiențele din viața noastră actuală sunt probe karmice pe care noi, prin liberul arbitru, avem șansa de a le înfrânge pentru a crește din punct de vedere spiritual – atât pentru această viață cât și pentru cele viitoare. De asemenea, el abordează și teme puțin mai sensibile cum ar fi iubirile “altfel” (ex.: LGBT) și face chiar o afirmație care combate teoria freudiană asupra complexului oedipian, susținând faptul că noi de asemenea ne alegem părinții, cât și întreaga noastră existență actuală, totul cu scopul de a ne autodepăși și a deveni oameni mai întregi și mai liberi.

După cum am recunoscut, părțile de analiză astrologică nu m-au prins foarte tare, deoarece nu am înțeles exact cum funcționează interpretarea lor. Pot spune, însă, că sunt convinsă că ar fi căpătat mai mult sens dacă aș fi putut beneficia de harta natală a partenerului meu dar cum momentan duc lipsă de ambele elemente cheie, m-am rezumat la a citi despre exemplele pe care autorul le-a ales pentru a-și ilustra teoriile. Din punctul meu de vedere, această carte a reușit să-mi deschidă puțin ochii și să facă lucrurile mai clare, într-un mod foarte optimist, cu privire chiar la eșecurile relaționale dintre oameni și cum aproape totul este scris în astre, deci, e menit să se întâmple. Mesajul principal ar fi faptul că ar trebui să fim recunoscători pentru fiecare întâlnire karmică din această viață, pentru fiecare persoană de care ne-am îndrăgostit în trecut, chiar dacă lucrurile nu au funcționat în mod constructiv, căci acest lucru a dus la dezvoltarea noastră și urmarea unui curs karmic corespunzător.

img_0402
O pagină foarte importantă a cărții. 

Așadar, chiar și pentru o persoană neinițiată în cele ale astrologiei, această carte aduce ceva lumină în ceea ce privește iubirea și relațiile de cuplu și consider că este foarte utilă pentru cei care nu au ajuns încă să aibă o viziune clară asupra istoricului personal într-ale dragostei sau asupra viitorului romantic alături de partener. Prin exemplele oferite și cu doar puțin mai multe cunoștințe decât am eu în prezent, sunt sigură că un cuplu ar reuși să-și citească propriile date în stele, ca să am o exprimare poetică. În orice caz, niciodată nu trebuie să-i spunem nu karmei, căci orice experiență ne este benefică într-un fel sau altul. Trebuie să fim mereu pregătiți să înfruntăm orice ne iese în cale, căci doar astfel vom reuși să ne împlinim.

3

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

Lasă un răspuns

%d