Ce autor s-a născut în zodia ta? Recomandări de cărți!

M-am gândit să scriu o nouă postare în genul uneia dintre cele mai de succes de pe acest blog și anume „Recomandări de cărți în funcție de zodii!„. De data aceasta m-am gândit să fac puține cercetări și să vă recomand cărți citite de mine de la anumiți autori în funcție de zodiile lor. Fie că suntem interesați de astrologie sau nu, eu cred că de multe ori ni se întâmplă pur și simplu să ne putem raporta mai bine la persoanele născute în aceeași perioadă cu noi; eu cel puțin, fără să fi știut dinainte, am găsit extrem de interesante cărți ale mai multor autori din zodia Capricornului și sper ca această listă să vă fie de folos, măcar ca punct de referință.

Capricorn (21 decembrie – 19 ianuarie)

Vom începe așadar această listă cu prima zodie a anului. Am identificat acești cinci mari autori în lista mea de lectură ce împart zodia Capricornului. Cărțile pe care vi le recomand sunt următoarele:

*Scrieri adiționale pe care le-am citit de la acești autori: În noapte și Pădurea Norvegiană de Haruki Murakami, Exorcizat și Neverland de Radu Găvan, Niveluri de viață și Trois de Julian Barnes.

Vărsător (20 ianuarie – 18 feburarie)

Pentru cei născuți sub zodia Vărsătorului, am găsit doi reprezentanți de seamă. Se poate spune că aceștia împart spiritul aventurii în două sensuri total diferite. Iată cărțile pe care vi le pot recomanda:

Pești (19 februarie – 20 martie)

Cei doi autori pe care i-am găsit, amândoi născuți în zodia Pești, scriu în feluri diferite despre iad, cel puțin în cele două cărți pe care vreau să vi le recomand:

*Scrieri adiționale pe care le-am citit de la acești autori: Secretul doctorului Honigberger. Nopţi la Serampore de Mircea Eliade și Snuff de Chuck Palahniuk.

Berbec (21 martie – 20 aprilie)

img_8453

Am găsit un singur reprezentant în lista mea pentru această zodie iar cartea pe care v-o recomand este:

Taur (21 aprilie – 20 mai)

Am reușit să reperez doi autori foarte talentați și originali în lista mea, născuți sub această zodie. Cărțile pe care vi le recomand sunt:

*Scrieri adiționale pe care le-am citit de la acești autori: trilogia Sânge Satanic, duologia nymphette_dark99, trilogia Ultima vrăjitoare din Transilvania, Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes, Ce facem cu România?, Păpușile, Rockstar și Pervertirea de Cristina Nemerovschi.

Gemeni (21 mai – 21 iunie)

Sub această zodie, aflată la mijlocul zodiacului, s-au născut doi alți autori pe care i-am citit cu foarte mare drag. Vă recomand și vouă să citiți:

*Scrieri adiționale pe care le-am citit de la acești autori: Cutia cu fantome de Joe Hill.

Rac (22 iunie – 22 iulie)

Se pare că și la această zodie se încadrează un număr mai mare de scriitori pe care i-am citit iar în limita lecturilor mele, vă pot recomanda următoarele cărți:

*Scrieri adiționale pe care le-am citit de la acești autori: O formă de viață de Amelie Nothomb și Ferma animalelor de George Orwell.

Leu (23 iulie – 22 august)

Am găsit trei reprezentanți pentru zodia Leu foarte interesanți și diverși în lista mea. Iată trei dintre cărțile lor care mi-au plăcut:

*Scrieri adiționale pe care le-am citit de la acești autori: Inimile celor patru de Vladimir Sorokin, volumele #1-4 din seria Harry Potter de J. K. Rowling

Fecioară (23 august – 22 septembrie)

img_6660

Am identificat un singur autor citit până în prezent ce se află în zodia Fecioarei. Vă pot recomanda:

*Scrieri adiționale pe care le-am citit de la acești autori: Carrie de Stephen King.

Balanță (23 septembrie – 22 octombrie)

Am găsit doi reprezentanți de seamă pentru această zodie. Iată două cărți după lecturarea cărora rămâi profund impresionat:

*Scrieri adiționale pe care le-am citit de la acești autori: Malad de Alexandru Voicescu, Prințul fericit/Complete fairy tales de Oscar Wilde.

Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

img_0571

Am găsit un singur Scorpion în lista mea, însă cărțile ei mi-au marcat profund perioada pubertății. Este vorba despre:

*Scrieri adiționale pe care le-am citit de la acești autori: seria Gerogina Kincaid de Richelle Mead.

Săgetător (22 noiembrie – 20 decembrie)

IMG_6742

Pentru ultima zodie a anului am găsit iarăși o singură reprezentantă. Iată ce vă pot recomanda:

*Scrieri adiționale pe care le-am citit de la acești autori: Fascinație de Ann Patchett.

Aceasta a fost lista cu recomandări de cărți bazate pe zodiile autorilor. Mie mi se pare fascinant să văd, în anumite cazuri, atâtea nume mari puse unul lângă altul, ce au publicat cărți atât de diferite ca tematică și totuși, pe undeva, ceva îi leagă unul de celălalt. Dacă aveți alte sugestii de autori născuți în zodia voastră, nu ezitați să postați un comentariu!

 

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

Un gând despre „Ce autor s-a născut în zodia ta? Recomandări de cărți!

  1. Autorii din luna mea (ianuarie) sunt tare interesanți și am dintre cărți în bibliotecă „The catcher in the rye” și sunt tare curioasă de ea. Am citit totuși „Iubire etc”, dar nu mi-a plăcut cine știe ce, posibil din cauză că trebuia să citesc cealaltă carte de la Julian, apoi pe aceasta.

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Cristina Boncea

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura