fbpx

Ce carte se potrivește cu serialul tău preferat? Recomandări! #1

Această postare există de foarte mult timp printre draft-urile mele și m-am gândit că ar fi momentul să mă ocup într-adevăr de această listă pe care am încropit-o cu ceva timp în urmă. Scopul urmărit este să ofer niște recomandări care să se potrivească cât de cât cu ideea principală și atmosfera din anumite seriale foarte urmărite la noi, bazat pe ce am citit eu în trecut. Sunteți liberi să veniți cu titluri suplimentare sau sugestii de seriale în secțiunea de comentarii de mai jos.

Gossip Girl 

Primul serial despre care vreau să vorbesc s-a terminat în 2012 după șase sezoane iar la baza sa stau treisprezece cărți scrise de Cecily Von Ziegesar. Ne sunt prezentare viețile mai multor tineri din înalta societate a New York-ului și problemele cu care aceștia se confruntă, în mare parte pe plan amoros însă sunt puse în vedere și conflictele de prietenie dintre cele șapte personaje principale.

M-am gândit să recomand două cărți scrise de aceeași autoare care mie mi-au plăcut foarte mult și consider că surprind măcar o parte din fervoarea și luxul ce constituie contextul în care se petrece și acțiunea serialului. Este vorba despre “Mincinoșii” (ce poate fi comandată de aici) și “Scandaloasa poveste a lui Frankie Landau-Banks” (ce poate fi comandată de aici) scrise de E. Lockhart. Pentru mai multe detalii, puteți căuta recenziile cărților pe blog.

American Horror Story

Serialul a început în 2011 și are deja șapte sezoane la activ. Printre preferatele mele personale se numără sezonul al treilea (Coven), al cincilea (Hotel) și ultimul (Cult). Deși atmosfera este în cea mai mare parte din timp una horror, există și elemente satirice sau tragicomice, care ar putea totuși înclina mai mult spre partea de comic în anumite secvențe.

Am ales de aceea două cărți destul de diferite ca tematică: “Carrie” de Stephen King (ce poate fi comandată de aici) și “Snuff” de Chuck Palahniuk (ce poate fi comandată de aici). M-am gândit că prima înglobează destul de bine violența și sângele vărsat pe parcursul sezoanelor serialului iar cea de-a doua, părțile satirice, tragicomice, despre care am menționat anterior.

True Blood

Un serial care pe mine m-a captivat complet, terminat în 2014. Are la bază o serie de cărți scrise de Charlaine Harris, dintre care eu am citit deja o bună parte. Deși în principal este vorba despre vampiri, ierarhiile dintre ei și socotelile lor cu umanitatea, acest serial este la rândul său foarte sângeros, violent și plin de erotism.

Am ales aleatoriu cărți ce fac parte din cele două serii pe care aș vrea să le recomand celor cărora le-a plăcut acest serial la fel de mult ca mie. Este vorba despre “Georgina Kincaid” de Richelle Mead (ce poate fi comandată de aici) și de seria “Vampirii din Morganville” de Rachel Caine (ce poate fi comandată de aici). Prima serie este predominant erotică, în special în primele volume, iar cea de-a doua conține o poveste mai întunecată despre vampiri și oameni, destul de legată de știință și tehnologie.

Lucifer

Un serial ce a început în anul 2015 și se află la cel de-al treilea sezon. Personajul principal este Satana însuși, însă locuiește în Los Angeles și are un aer foarte simpatic, fiind într-o continuă descoperire de sine și încercând să se integreze cât mai bine printre oameni. De asemenea, serialul este polițist și ale la bază multe mistere pe care Lucifer trebuie să le rezolve împreună cu Departamentul de Poliție.

img_3123

Singura care la care m-am putut gândi este “Horns” (ce poate fi comandată de aici) scrisă de Joe Hill, fiul lui Stephen King. Protagonistul începe să aibă niște capacități “satanice” iar la mijloc stă un mister greu de dezlegat, din sfera supranaturalului dar și a iubirii. Există și un film de succes făcut pe baza acestei cărți iar eu cred că cele două personaje principale se aseamănă foarte tare.

Hannibal

A avut trei sezoane, din 2013 până în anul 2015. Deși pot spune că m-am cam pierdut în acțiune pe parcurs, premisa serialului este una bolnăvicioasă și extrem de psihologică. Debutează ca fiind un serial polițist însă lucrurile se complică pe parcurs iar misterul legăturii dintre personajele principale se adâncește.

Parfumul” (ce poate fi comandată de aici) și “Inimile celor patru” (ce poate fi comandată de aici) sunt ambele cărți din aceeași lume, a psihopatiei, dacă se poate spune așa. Personajele sunt bolnave și au scopuri sinistre, ce sunt duse până la bun sfârșit și au o formă greu de digerat pentru cititor. Tocmai din acest punct de vedere, al digerării, cred că se aseamănă ca substrat cu serialul.

Aceasta ar fi prima parte a listei gândite de mine, cu cinci seriale pe care le-am urmărit cu plăcere și un număr și mai mare de cărți care li se potrivesc, în viziunea mea. Sper că am reușit să vă îndrum înspre noi lecturi sau măcar că v-am stârnit curiozitatea, fie în privința serialelor, fie în privința cărților. În curând și continuarea listei de recomandări!

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății"). În prezent, activează drept consilier pentru dezvoltarea personală și coordonator de echipă la o agenție de SEO.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: