Shaman King, Vol. 12: The Wrath of Angels

img_8585

Nu m-a încântat în mod deosebit acest volum din cauza faptului că a constat mai mult în bătălii destul de insignifiante, care au pus mai puțin în evidență trăsăturile personajelor noastre principale.
Legătura dintre Hao și Yoh devine din ce în ce mai vizibilă pentru toți ceilalți și mai urmează doar câteva alte asemenea altercații până când adevărul va fi ieși la iveală.

În prima parte a volumului, situația este salvată de Ryu, Takei oferindu-ne cu această ocazie și povestea antrenamentului de care acesta a avut parte datorită bunicului lui Yoh. De asemenea, echipa X-Laws își face apariția și încearcă să-i recruteze pe cei care au pornit în această călătorie alături de Yoh. Tabloul este întregit de apariția Annei, însoțită bineînțeles de Manta/Morty, și confruntarea directă a acestora cu Hao. După toate aceste peripeții, micul grup de șamani ajunge în sfârșit în Patch Village, dar nu înainte de a fi îndrumați spre o călătorie spirituală și misterioasă din partea Marelui Spirit.

În continuare sunt complet îndrăgostită de această manga, care nu face decât să-mi readucă în minte fericirea din copilărie în timp ce urmăream anime-ul cu același titlu. Yoh, protagonistul, încă reprezintă o enigmă pentru mine – starea sa de calm, mentalitatea generală cu care privește lumea, îndârjirea cu care-și apără prietenii și propriile credințe când nimeni altcineva nu o face. Diversitatea culturală este în continuare un element de bază al acestei creații, exemplificată în acest volum prin apariția unui șaman care duce mai departe numele lui Dracula, oferindu-ne câteva scene din trecutul Valahiei și a stăpânirii lui Vlad Țepeș. Mi-e greu să îmi imaginez un anime sau manga care să atingă o asemenea perfecțiune în ceea ce privește elementele poveștii; deși iubirea, în sensul său preferat de oameni, este lăsată pe plan secundar, eforturile Annei nu sunt de ignorat în ceea ce privește împlinirea misiunii ei față de Yoh și familia Asakura. Legăturile de prietenie și tipologiile atât de diferite de oameni, proveniți din întreaga lume pentru a concura la competiția ce are loc din 500 în 500 de ani sunt realizate în cel mai subtil și natural mod, ca să nu mai menționez câtă atenție a fost oferită autenticității fiecărei personalități în parte.
Deși, în orice poveste, personajele mele preferate vor fi cele de tipul lui Ren/Len, Faust și chiar Hao, este imposibil să nu fii impresionat ca cititor de verticalitatea lui Yoh în fiecare situație în care este pus. „Regele Șaman” poate fi văzut ca un studiu antropologic de mare calitate și nu pot decât să mă bucur că am ocazia să învăț atâtea lucruri despre comportamentele umane, tipuri de raționament, și nu în ultimul rând, despre diferitele culturi din care fiecare provine.

3

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site web propulsat de WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: