Trei cărți despre discriminare și dreptate socială!

În această postare m-am gândit să vă recomand cele mai proeminente cărți al căror mesaj principal este împotriva discriminării rasiale citite de mine până în prezent. Consider că, deși acest subiect nu este abordat suficient în literatură, cele trei cărți alese se potrivesc perfect în această tematică.

Prima dintre ele este Pasărea Bunului Dumnezeu.

Trei cărți despre discriminare și dreptate socială!

Am fost foarte sceptică atunci când am început să citesc această carte însă mi-am dat repede seama de direcția în care se îndreaptă povestea. O consider oarecum o ficțiune istorică despre perioada sclaviei din America iar autorul s-a folosit de viziunea unui protagonist în vârstă de doisprezece ani care se confruntă cu tot felul de probleme datorită culorii pielii sale. Deși dimensiunea romanului poate părea covârșitoare la început, vă garantez că premiul National Book Award nu a fost oferit pe ochi frumoși. O recenzie mai pe larg asupra acestui excelent roman poate fi găsită aici.

Cartea poate fi achiziționată de aici și aici.

A doua carte despre care vreau să vă vorbesc este una foarte cunoscută și, de asemenea, ecranizată. Este vorba despre Culoarea Sentimentelor.

Trei cărți despre discriminare și dreptate socială!

Am fost foarte încântată de rezultat atunci când am vizionat filmul însă și mai încântată am fost după ce am citit romanul care stă la baza lui. Romanul de debut al lui Kathryn Stockett este o poveste foarte frumoasă și modernă despre o femeie albă care observă cât de nedreptățite sunt femeile de culoare și decide să ia măsuri împotriva acestui lucru. Mai multe detalii despre carte puteți citi în recenzia mea aici.

Cartea poate fi achiziționată de aici și aici.

Ultima carte dar nu cea din urmă face parte dintr-o serie scrisă de Corinne Hoffman. Am ales volumul al doilea, Adio, Africa, datorită copertei reprezentative dar și datorită conținutului.

Trei cărți despre discriminare și dreptate socială!

Există patru cărți în totale, publicate în colecția Cărți Adevărate! a editurii All; acestea urmăresc povestea de viață a autoarei sub forma unor auto-biografii scrise despre experiența ei incredibilă din Kenya. În acest volum, Corinne revine acasă împreună cu fiica sa, Napirai, iar diferențele sociale dintre ea și ceilalți copii din Elveția devin brusc vizibile iar cele două trebuie să se descurce cu re-acomodarea în țara natală a autoarei. Personal, ador felul în care aceste cărți sunt scrise și le recomand cu drag tuturor celor care vor să audă în mod direct, de la o persoană reală cu experiențe reale, despre efectele discriminării rasiale și nu numai, despre felul cum este privită de societate diversitatea culturală în general. Recenzia mea poate fi citită aici.

Cartea poate fi achiziționată de aici și aici.

 

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

4 gânduri despre „Trei cărți despre discriminare și dreptate socială!

  1. Am citit Culoarea sentimentelor,este o carte extraordinara care m-a impresionat foarte mult. Si dupa aceea am vazut si filmul.

  2. Tocmai am citit recenzia ta a cartii ” Pasarea Bunului Dumnezeu” , iar singurul lucru pe care pot sa il spun este ca trebuie sa o citesc. :)
    Imi place fictiunea istorica, iar povestea lui Cepsoara (ma amuza grozav numele, in ciuda dramei din roman) este cu siguranta una pe gustul meu. Sper doar sa trec cu bine de partea de inceput pe care ai catalogat-o ca fiind cam plictisitoare.

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Cristina Boncea

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura