Iubire, iubire – recomandare

img_1044

Cred că această carte este cea mai frumoasă – estetic vorbind – din biblioteca mea. Grafica realizată de Laura Stoddart reușeste să transmită cu brio mesajele poeziilor și citatelor din carte.
Chiar dacă paginile sunt puține la număr, există totuși secțiuni diferite care se învârt în jurul aceleiași teme: iubirea.
Mari autori ai timpului apar cu diverse viziuni asupra căsătoriei, aventurilor și iubirilor eterne. Este imposibil ca această carte să nu te pună într-o stare bună sau să te facă cel puțin să te gândești la sentimentul care macină sufletul oricăui om, încă de la începutul existenței. Unele mai ironice, altele mai profunde, versurile traduse cu perfecțiune în limba română și proverbele semnate de anonimi dovedesc doar că această discuție se poate întinde la infinit: ce este iubirea, ce nu este, cum ne raportăm la ea.
Cred cu tărie că iubirea este unul dintre puținele lucruri pe care toți oamenii îl au în comun și recomand cu multă căldură această foarte scurtă antologie. O lectură perfectă pentru momentele triste, zilele ploioase sau înainte de culcare – așa cum am citit-o eu. Mai mult decât atât, prin faptul că toți acești autori sunt puși laolaltă de către Laura nu face decât să împingă cititorul să-i cerceteze mai în profunzime. Că doar ce ar fi literatura fără iubire? – din care se nasc toate celelalte lucruri.

5

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Cristina Boncea

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura