Cum m-am apucat de citit?

concurs-facebook.png

*Librăria mea online preferată are noi oferte de neratat: doar cărți noi, în special cărți de beletristică

Eram în clasele I-IV. Biblioteca noastră județeană se afla la un parc distanță de școala la care mergeam. În fiecare zi, intram în clădirea veche unde se adăpostise Tudor Vladimirescu pe vremuri. Bibliotecarele mă cunoșteau, terminasem deja o fișă de lectură și abia se mai înțelegea ceva din scrisul înghesuit; nu le era frică să-mi împrumute trei-patru cărți deodată, căci mereu le aduceam înapoi la timp. Eu, de asemenea, am ajuns să cunosc fiecare raft în parte și petreceam minute întregi perindându-mă printre ele. Cel mai tare mă bucuram atunci când descopeream o carte pusă într-o categorie greșită, îmi imaginam că acest lucru era făcut dinadins și volumul respectiv căpăta o doză de mister pentru mine. Așa s-a întâmplat și cu prima dintre cărțile care m-au condus ulterior pe acest drum nesfârșit al lecturii.

Cartea se numea “Incredibila carte despre hipnotism a lui Molly Moon”. Peste ani, am căutat acest volum în disperare și l-am recitit de două ori până în prezent, efectul său fiind mai puternic de fiecare dată. Aveam, deci, în jur de șase ani și descoperisem o carte pentru copii pe care am citit-o dintr-o răsuflare și n-am încetat să mă gândesc la ea nici până în ziua de astăzi. Cel mai uimitor lucru este însă deznodământul, pe care risc să-l deconspir: bibliotecara din cartea respectivă i-a spus la final protagonistei, lui Molly, că ea a fost hipnotizată să găsească la rândul ei manualul de hipnotism ce stă la baza romanului. Acest lucru m-a făcut să mă gândesc cât de similară era situația mea: găsisem cartea la biblioteca locală, într-un colț obscur, ghidată poate, fără să realizez, de doamna bibliotecară. De atunci înainte am decis să continui să citesc orice ar fi, căci nimic nu este întâmplător pe lume.

Articol ce răspunde provocării Libris, cu ocazia ediției a XIV a Târgului Internațional de Carte și Muzică Libris Brașov.

Link-uri utile:

http://adevarul.ro/locale/targu-jiu/targu-jiu-casa-stat-tudor-vladimirescu-inchiriat-1_50aebf9d7c42d5a6639fe2cd/index.html

http://www.libris.ro/molly-moon-and-the-incredible-book-of-hypnotism-9781509821303–p10706267.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.