Turn On la cărți!

Am scris acum ceva vreme un articol asemănător și aș dori să mai adaug un element pe acea listă a lucrurilor care mă atrag instant spre o carte și mă fac să îmi doresc să o citesc. Deși acest element a existat în preferințele mele o lungă perioadă de timp, nu am putut să pun exact punctul pe i și să denumesc ce anume aveau în comun toate poveștile care reușeau să mă obsedeze prin intrigile lor atât de complexe. Iată că astăzi am găsit răspunsul, după ce m-am apucat de curând să urmăresc serialul Dinastia Tudorilor.

VIAȚA LA CURTE

IMG_2653

Trilogia Furtuni pe Nil este cel mai potrivit exemplu pentru a-mi dovedi setea nebună de dramă, bârfe și crime, toate în același context. E adevărat că nu am reușit să-mi satisfac această poftă foarte mult prin literatură, ci mai mult prin seriale precum Urzeala Tronurilor (dețin primele două volume, plănuiesc să le citesc), însă acum că știu exact ce caut, voi reuși mai ușor să găsesc câteva recomandări potrivite. Povești precum Aladin și Lampa Fermecată îmi vin în minte, care din câte știu face parte din seria O mie și una de nopți de la Erc Press, ce iarăși se află pe lista mea de lecturi de ceva vreme. Cărțile despre viața la curte sunt în general ficțiuni istorice, însă nu m-ar deranja să citesc și o distopie de genul sau orice altă încadrare atâta timp cât îmi oferă elementele căutate: mister, suspans, pasiune. Telenovelele urmează adesea același tip de fir narativ, însă aș prefera să găsesc și un dram de adevăr în poveste, așa că probabil îmi voi mări lista cu lecturi din categoria ficțiunilor istorice. Am această așteptare de la Regina Albă, scrisă de Philippa Gregory, ce se află de ceva vreme în biblioteca mea.

Dacă aveți recomandări de cărți, serii, seriale, etc., le aștept cu drag în comentarii!

5 răspunsuri la „Turn On la cărți!”

 1. Cărțile lui Philippa Gregory, cu siguranță îți vor plăcea. Si eu am citit Regina albă. Romanul este superb.Din genul distopic îți recomand Regina adevărată (the queen of the tearling). Alte cărți cu intrigi de curte sunt cele scrise de Dumas, Regina Margot si Colierul reginei sunt superbe.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Serial .. „The big bang theory” îl recomand cu drag, e o comedie :)

  Apreciază

  1. Ce legatura are asta cu subiectul?!!

   Apreciază

   1. Parca spuneai sa facem recomandari de carti, serii, seriale etc. Daca e pe langa subiect comentariul meu, considera ca voiam doar sa ma bag in seama, de vina fiind plictiseala.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: