fbpx

Cărți cu și despre ROCK

Mi-a fost propus recent să scriu despre cărți ce au intrigi legate de rockeri și muzica rock. Deși nu am o cultură prea vastă în acest domeniu, am reușit să găsesc câteva care se potrivesc cu subiectul.

img_5051

Cea mai evidentă alegere ar fi Rockstar de Cristina Nemerovschi. Deși aproape în toate celelalte cărți ale ei personajele ascultă acest gen de muzică și filosofează puțin în jurul său, Rockstar are o legătură directă în ceea ce privește viața de artist și viziunea sa asupra lumii. Termenul din titlu nu are doar această semnificație propriu-zisă, ci se referă la o vastă grupare de oameni ce au în comun dorința de a-și trăi viețile în mod cât mai intens; protagonistul face de asemenea parte dintr-o trupă și întâlnește diferiți oameni din domeniu, care probabil corespund unor rockstaruri din viața reală. Așadar, cartea oferă diferite perspective asupra acestui gen muzical iar intriga o face imposibil de lăsat jos din mână.

O altă carte ce mi-a venit în minte este Cutia cu fantome de Joe Hill, fiul cunoscutului scriitor de romane horror Stephen King. Protagonistul este de asemenea un muzician de succes în universul romanului iar scenele sunt parcă decorate cu diverse melodii cunoscute ale genului. Stilul său de viață corespunde de asemenea rock’n’rollului iar celelalte personaje cu care interacționează fac cu precădere parte din același domeniu. Cartea duce puțin cu serialul Californication, pe partea de tipologie a protagonistului, însă merge într-o direcție cu totul diferită: cea mai înfricoșătoare carte citită de mine până în prezent.

img_7276

Recunosc că nu am dus această ultimă carte până la bun sfârșit, însă pot să vă garantez că se încadrează cel mai bine în gen dintre cele menționate până acum. Sway, ritmuri demonice de Lazar Zachary vorbește despre înființarea și începuturile bine-cunoscutei trupe The Rolling Stones. Părerea mea a rămas că ar fi vorba de un fel de fan-fiction, care însă se potrivește foarte bine perioadei anilor ’60 din Marea Britanie și bănuiesc că menționează cele mai importante evenimente din viețile celor patru membrii ai trupei. Citiți-o dacă vreți să trăiți această poveste de la bunul ei început și să vă faceți o idee despre cum a ajuns The Rolling Stones să fie o trupă de rock așa de celebră.

Cam acestea ar fi recomandările mele. Simțiți-vă liberi să adăugați mai multe titluri în comentarii.

 

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății"). În prezent, activează drept consilier pentru dezvoltarea personală și coordonator de echipă la o agenție de SEO.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: