Am avut placerea de a citi această carte primita de la editura All, unde o puteti cumpara la pret redus aici.
Cartea vine ca o continuare la povestea lui Corinne Hoffman, după publicarea “Îndrăgostită de un masai”. Prima carte m-a lăsat cu o stare de șoc absolut, care m-a făcut să mă gândesc constant la felurile complet diferite în care trăiesc alți oameni și cum ar fi dacă viața mea s-ar schimba brusc, peste noapte, în numele unei mari iubiri.
Corinne revine cu explicațiile cerute de către cititori și povestește cum și-a refăcut ea viața după ce a fugit de soțul ei din Kenya, Lketinga, împreună cu fetița ei, Napirai. Pentru mine, femeia aceasta rămâne o mare sursă de inspirație – de altfel, și cărțile ei au ajuns best-sellere în Elveția și Germania, ceea ce înseamnă că nu sunt singura în această situație. Deși i-a luat mult timp să se obișnuiască din nou cu un stil de viață modern, Corinne și-a regăsit forța interioară și a încercat să reintre pe piața muncii ca și agent de vânzări, jobul său inițial, înainte de a-și deschide un magazin cu rochii de mirese. Totul decurge în mod normal, Corinne având parte de foarte mult noroc în această perioadă (divorțează legal de soțul ei, primește actele de ședere în Elveția, reușește să se mute singură într-o locuință nouă), până când, încurajată de mai mulți prieteni, se hotărăște să scrie despre toate lucrurile trăite în Kenya, lucru din care rezultă cartea sa de debut. De aici încolo, viața femeii se schimbă complet și cunoaște succesul la nivel internațional, fiind nevoită să devină scriitoare full-time. Mi-a plăcut enorm că această carte s-a terminat tot ca un fel de jurnal de călătorie, și anume, cu drumeția făcută de Corinne până pe vârful muntelui Kilimanjaro.
Corinne este o femeie puternică atât fizic cât și mental, pasionată de călătorii, plină de optimism și sensibilitate. Deși ea se gândește constant la viața pe care a lăsat-o în urmă în Kenya, reușește să își găsească un nou partener de viață, alături de care are acum o familie. Drumul vieții ei a fost atât unul anevoios cât și plin de aventură, genul de viață pe care unele femei nu au curajul să o urmeze. Corinne este însă de apreciat pentru felul în care își urmează mereu inima iar rezultatele sunt pe măsură; niciodată nu face lucrurile pe jumătate, dă tot ce are mai bun din ea, în timp ce se ocupă și de educația fiicei sale și este acolo lângă prietenii ei atunci când aceștia au nevoie. Îmi place că deși cărțile scrise de ea sunt autobiografii, Corinne povestește mereu cu drag despre alți oameni din viața ei, fără a fi egocentristă în vreun fel; autoarea pur și simplu ne explică procesul de gândire prin care trece și de ce a ajuns să treacă prin anumite situații care au format-o. Mi se pare ridicol să fie acuzată de lipsă de sinceritate sau narcisism, cum am văzut în anumite recenzii. Eu mă bucur foarte mult că am descoperit aceste cărți, care mi-au dat multe teme de gândire în privința viitorului meu. Recomand cu drag orice carte din colecția “cărți adevărate”; sunt absolut convinsă că în fiecare există o lecție de viață importantă, ce ne poate forma la rândul nostru, întocmai cum i-a format și pe autori. Aștept cu nerăbdare să aflu continuarea poveștii de viață a lui Corinne.
Un gând despre „Adio, Africa – recenzie”