Cum să fii o fată rea, recenzie

img_2274

Cred că până și Căutând-o pe Alaska e o carte mai ok decât asta.

În primul rând, pornește de la o teză stupidă, prin care cuvântul „rea” din titlu se referă de fapt la „curajoasă”. Protagonistele sunt trei adolescente de 17 ani din Florida, care pornesc într-un road trip spre Miami. Singurul motiv pentru care am vrut să citesc această carte e faptul că E. Lockhart e co-autoare, însă m-a dezamăgit, dacă nu chiar dezgustat, profund. Fiecare dintre autoare a scris capitolele pentru una dintre protagoniste: Vicks, Jesse și Mel. Personajul care mi-a plăcut cel mai mult a fost Mel, tipul bogătașei evreice, care se integrează super greu în grup la început, iar cel mai puțin mi-a plăcut de Jesse, tipul fanaticei religioase, inflexibilă și foarte judgmental. Cu Vicks m-am putut conecta puțin, datorită faptului că rolul întregii călătorii este acela de a-l vizita pe iubitul ei, Brady, la facultate – căci acesta nu o căutase deloc după plecarea sa, ei fiind de aproape un an împreună. Cele trei fete sunt colege de muncă iar aventura lor durează un weekend întreg. Pe parcursul călătoriei, ele vizitează diferite obiective turistice, Mel cea timidă se îndrăgostește de un tip, Jesse are propria ei luptă interioară iar Vicks se gândește doar la faptul că iubitul ei o înșală cu o majoretă în campus.

Nu am regăsit nicio temă abordată mai profund, nimic care să-mi stârnească cu adevărat interesul legat de această carte. Finalul e unul fericit și vrea să ne arate cât de multe lucruri au învățat cele trei fete pe parcursul călătoriei lor. Cartea a fost inițial publicată în 2008 și mi se pare lipsită de actualitate, pur și simplu o pierdere de timp. Pe bune, nu vă atingeți de această carte, dacă vă așteptați să găsiți ceva original, care să vă inspire. Cred că cea mai importantă chestie pe care am învățat-o e că dacă îți place un anumit autor, stilul său de scriere nu e musai să se păstreze și în colaborările pe care acesta le are cu alți autori. Carte de duzină, regret că am citit-o.

2

 

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

9 gânduri despre „Cum să fii o fată rea, recenzie

  1. Eu voiam să o citesc pe E. Lockhart de când te-am auzit pe tine, e bine că m-ai avertizat cu privire la carte, cu toate că titlul nu-mi inspira nimic.

    1. Mincinosii Sau Scandaloasa… sunt printre cartile mele preferate, deci inca o recomand ^^

  2. Sinceră să fiu, și eu m-am apucat de ea, am citit vreo 50 de pagini și am lăsat-o. Nu mi se întâmplă prea des să fac asta, pentru că de obicei sunt curioasă să văd ce se întâmplă și nu-mi place să-mi fac o părere încă de la început. Însă, mi s-a părut prea superficială și mi-am dat seama că sunt cărți mult mai bune care mă așteaptă.

  3. Ah, chiar auzisem de carte și am trăit cu impresia că e ceva mai complexă, dar se pare ca m-am înșelat. Eu nu am citit până acum nimic scris de E.Lockhart, dar plănuiesc să citesc „Mincinoșii” cât mai curând posibil :-D.

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Cristina Boncea

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura