fbpx

Film vs. Carte – Molly Moon and the Incredible Book of Hypnotism

Așteptam acest film de ani buni, cred că de când am citit cartea. Luna asta mi-am reamintit de el, după ce am citit volumul doi al seriei Molly Moon și am fost surprinsă să văd că în sfârșit a apărut. Primul volum al seriei rămâne cea mai magică, mai dreamy carte pe care am citit-o până acum. Iar filmul categoric a meritat așteptarea, a fost exact ceea ce îmi imaginam eu și mai mai mult.

Actrița care o joacă pe Molly e incredibilă, e perfectă și foarte frumoasă. La fel și actorul care îl joacă pe Rocky, mi s-a părut potrivit pentru rol de la prima vedere. Acești doi copii sunt orfani iar cea in charge de la orfelinat e o femeie foarte rea. Molly Moon descoperă o carte despre hipnotism și așa pornește în aventura vieții ei, schimbând lucrurile atât pentru ea însăși cât și pentru restul copiilor de la orfelinat… Ceea ce e minunat la acest personaj e că nu se lasă furată de vise puerile și își pune mereu prietenii pe primul loc. Face greșeli, dar își dă mereu seama de firea oamenilor, îi poate ierta, îi ajută. Vede binele din oricine și îi face să intre în contact cu el, prin ochii săi verzi și hipnotici. Nu cred că s-au schimbat foarte multe lucruri în film însă pot să mă înșel, având în vedere că am recitit cartea acum câțiva ani. Am impresia că cel care a răpit-o pe Petula, câinele lui Molly, nu devine un om bun din proprie inițiativă ci este hipnotizat în acest scop – în carte. În film, acesta realizează cu propria-i minte neafectată că nu este pe drumul cel bun. Davina Nuttel este puțin altfel decât mi-am imaginat-o dar producătorii au făcut o super treabă de genul Hannah Montana, atât cu Davina cât și cu Molly, care îi ia locul pe micul ecran pentru o perioadă scurtă de timp. Ador la nebunie peisajul din jurul orfelinatului din Briersville. Îmi plac foarte mult cântecele improvizate ale lui Rocky. Cred că filmul a fost ceva mai puțin dramatic decât cartea, căci situația s-a redresat la timp de fiecare dată. Am trăit fiecare scenă cu bucuria unui copil, chestie de care nu mai credeam că sunt în stare. Petula e cu adevărat un câine superb, așa cum e descris și în carte. Nu cred că-mi va ieși prea ușor din minte chipul lui Molly din film și reclama de la Qube. Această fetiță aspiră la o viață mai bună, desigur, și își dorește să fie faimoasă… Ajunge repede la o altă concluzie și realizează că nu în acest fel vrea ea să-și utilizeze puterile hipnotice. Recomand atât seria de cărți cât și acest film, îmi pare tare rău că nu e așa de hype-uit pentru că din punctul meu de vedere, e mai bun decât orice film de la Disney pentru copii și au mult mai mult de învățat din el. Nu i-a lipsit nimic și mi-aș dori tare mult să se mai facă filme bazate pe celelalte cărți din serie dar slabe șanse.

Cred că este un film pe care îl voi reurmări cu plăcere pe viitor, căci conține toată nostalgia de care sunt în stare și mă simt exact ca atunci când aveam poate zece ani și descopeream cartea pentru prima dată.

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății"). În prezent, activează drept consilier pentru dezvoltarea personală și coordonator de echipă la o agenție de SEO.

2 gânduri despre „Film vs. Carte – Molly Moon and the Incredible Book of Hypnotism

  1. Cărțile care o au ca protagonistă pe Molly Moon par destul de drăguțe, și nu numai pentru copii. Nu cred că este nimic greșit ca unui adult să îi placă acest gen de cărți. Fiecare dintre noi am fost copii, indiferent de vârsta pe care o avem în prezent. Am văzut coperțile acestor cărți și acel cățeluș mi se pare adorabil, pur și simplu. :)) ♥

  2. De când te urmăresc te-am tot auzit vorbind despre această serie și chiar mă pot spune că a început să mă facă curioasă :)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: