Octopussy ratings!

Untitled
Goodreads ratings. După cum se vede, eu nu am acordat niciun rating cărții mele. 69% liked it. 

Acum, când sunt atât de aproape de a lansa volumul #2, despre care nici nu știam că va exista atunci când am publicat romanul meu de debut, îmi place să privesc în urmă cu aproximativ un an și să îmi admir rezultatele. Ca orice altceva am făcut sau mi-a plăcut în viața asta, taberele sunt delimitate destul de clar de numere: celor mai mulți oameni le-a plăcut cartea, însă la polul opus, sunt aproape tot atâția cei cărora nu le-a plăcut. Nu puteam cere mai mult de atât pentru a fii mulțumită, sincer. Nu găsesc nimic mai frumos decât tocmai această discrepanță imensă dintre oameni… Când cineva nu vede nimic într-o carte, iar altcineva vede totul. Am descoperit astfel de oameni și le sunt veșnic recunoscătoare, am legat prietenii și legături foarte puternice cu cei care au cuprins în recenziile lor chiar ceea ce am avut eu în minte atunci când am scris cartea. Au interpretat-o în moduri diferite, însă toate aproape de adevăr – pe care-l poate deține doar autorul. Există pe blog o pagină cu recenziile mele preferate, pentru cei interesați. Pot spune că sunt foarte mulțumită de succesul cărții și abia aștept să o iau de la capăt.

La fel de bine mi-a părut și când oamenii au fost indignați din diferite motive… O carte proastă pur și simplu nu spune nimic nimănui, oamenii nu au de ce să se plângă. Octopussy, însă, nu a fost niciodată acuzată de lipsă de originalitate, de faptul că ar fi plictisitoare, că ideile ar fi repetitive – cu totul altele au fost criticile (uneori constructive) aduse cărții. M-au ajutat să evoluez și în cea mai mare parte a timpului, m-au făcut să râd. Au apărut schimburi dure de replici între oamenii de la cei doi poli opuși, despre care ziceam mai sus. Am apreciat și savurat și asta enorm. Sunt cu adevărat curioasă ce veți crede despre volumul #2 al seriei, Becks merge la școală. Eu îl consider superior primului și cred că oferă cel puțin o parte din lămuririle așteptate în prima parte. Veți vedea la ce mă refer, chiar am ținut cont de acele critici constructive, venite de la oameni pe care îi respect și mă inspiră.

Așadar, who’s ready for the new book? :)

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

2 gânduri despre „Octopussy ratings!

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Cristina Boncea

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura