Cărți de Valentine’s Day!

Se pare că acest tip de recomandare este foarte popular în ultimele zile, având în vedere că pe 14 se sărbătorește Ziua Îndrăgostiților americană. Anul trecut, cu această ocazie, am mers împreună cu prietenul meu la filmul Fifty Shades of Grey, care desigur că nu ne-a impresionat în mod deosebit. Anul acesta sunt singură și probabil voi sta acasă, însă am pentru voi câteva recomandări romantice. Acestea nu sunt într-o ordine anume.

IMG_2652

Dacă sunteți în căutare de ceva fantasy, foarte bine scris și plin de suspans, dar care are și o poveste de dragoste fără clișee, vă recomand cu căldură trilogia Half Life de Sally Green. Are tematică LGBT+ (boy loves girl and another boy loves boy – pe care din ei îl va alege protagonistul?).

IMG_2655

Deși la prima vedere sau din auzite, cartea e foarte dramatică iar finalul nu este tocmai pozitiv, în prima parte se descrie cu lux de amănunte relația dintre Ștefan și Ela și consider că în limitele acestea, cartea poate fi considerată încă potrivită pentru 14 februarie.

IMG_2683

Dacă vreți ceva intens și plin de acțiune, iubire interzisă și multă pasiune, vă recomand trilogia Ultima Vrăjitoare din Transilvania de Anna Vary. Cu siguranță oricine se poate regăsi printre personaje de toate vârstele (literalmente), într-o poveste cu mai multe planuri narative și foarte ușor de parcurs.

IMG_2905

Deși aș recomanda această carte mai mult unei persoane care este solo și are chef să-și lingă rănile și să-și plângă de milă, tema cărții de debut a Rucsandrei este în continuare iubirea și efectele sale, demne de luat în considerare chiar și atunci când celebrezi o zi în teorie plină de dragoste și bucurii.

IMG_5739

Deși am spus că nu am ales o ordine anume pentru recomandări, consider în mod categoric că Regii Timpului este cartea perfectă pentru Valentine’s Day. Se citește repede, te ține în priză, e originală, chic și ilustrează o poveste de dragoste ca-n filme.

Spuneți-mi ce părere aveți despre aceste cărți, dacă le-ați citit, într-un comentariu și de asemenea, ce alte cărți ați adăuga pe listă. Vă urez un Valentine’s Day fericit alături de partenerul vostru, asta dacă doriți să sărbătoriți în vreun fel această sărbătoare, căci și eu sunt de părere că iubirea merită afișată și în orice altă zi :).

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

Un gând despre „Cărți de Valentine’s Day!

  1. Din listă am citit doar primele 2 volume din trilogia „Ultima vrăjitoare din Transilvania”. Sunt drăguțe cărțile și abia aștept să citesc și ultimul volum. Mai vreau să citesc și „Jumătatea Rea”, mi se pare de-a dreptul interesantă.

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Cristina Boncea

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura