Surâsul lui Voltaire, recomandare

img_0620
Chiar mi-a plăcut această scurtă carte ce conține anecdote despre anumiți mari filosofi și e structurată pe mai multe categorii: filosofie antică, orientală, creștină, modernă și contemporană. Mi-a plăcut de asemenea că autorul spaniol a introdus la final și câteva pasaje despre Emil Cioran, marele nostru filosof nihilist.
Cred că cel mai tare m-a distrat prima parte, cu glume despre filosofi precum Socrate sau Platon. Nu știu dacă umorul pur și simplu avea alte nuanțe pe atunci dar am descoperit că acesta și-a pierdut din subtilitate pe parcursul timpului – sau poate e doar o impresie a mea bazată pe cele câteva mentalități prezentate pe scurt în carte.
Este foarte ușor de citit și e o adevărată delectare, chiar mi-aș dori să mai citesc și alte lucrări ale autorului, îmi place că a reușit să strângă secole întregi de filosofie și să le definească bazat pe anumite întâmplări comice sau cu diferite morale, în același timp oferindu-ne și un context pentru ele, pentru o mai bună înțelegere a diferite concepte sau curente filosofice. Chiar am aflat câteva detalii despre anumiți filosofi de care nici nu auzisem înainte și recomand cu căldură lecturarea acestei cărți pentru pasionații de filosofie sau cei care pur și simplu vor să citească ceva rapid și amuzant, după care să rămână și cu ceva în minte.

4

 

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

2 gânduri despre „Surâsul lui Voltaire, recomandare

  1. Ei bine, eu ma incadrez in categoria celor care ar citi aceasta carte pentru amuzament si pentru ca este scurta. Chiar daca nu ma pasioneaza filosofia, sunt 80% convinsa ca o sa vreau sa aprofundez filosofia, dupa ce voi citi cartea aceasta. De-abia astept sa o cumpar!

  2. Și mi-ar plăcea să citesc cartea asta, pare super și sunt sigură că mi-ar plăcea, dar din câte am înțeles nu se mai publică și nu se mai găsește în librării, iar persoanele care au carte și vor s-o dea nu sunt prea ușor de găsit.

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Cristina Boncea

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura