Turn-Ons la cărți!

Ce mă atrage instant la o carte despre care nu știam nimic dinainte? Ce mă face să mă decid, să spun „da, o cumpăr, sigur îmi va plăcea”? Uite aici o listă scurtă…

1. Cât de dark e

Și chestia asta are o mie de însemnătăți însă mă refer la cărțile în care ne e vorbit de boli mintale, nebunie, crime săvârșite cu sânge rece, sex, violență ș.a.m.d. Cu cât personajele unei cărți sunt mai introspective și au o viziune clară asupra lumii, cât o fii ea de fixistă și de nebună, cu atât mă simt mai atrasă de cartea respectivă.

2. Delicvența juvenilă

Titlul e pus mai mult în glumă însă ce vreau să spun e că sunt imediat atrasă de cărți ale căror protagoniști sunt minori și fac lucruri care nu ar trebui făcute la vârsta lor sau la nicio vârstă. E sexy să știi că un adult face anumite lucruri în setea sa pentru bani și putere, dar e orgasmic când un copil de nici 15 ani depășește limite umane pentru a-și atinge scopurile în viață.

3. Temele LGBT+

Când aud că unul din personaje este orice altceva înafară de hetero și cis-gendered, îmi tresaltă inima de încântare, știu deja că acelui personaj i se diminuează drastic șansele de a fi ceva banal… Desigur, ca și în viața reală, fiind o parte a comunității nu te salvează de ipocrizia umană&co, dar îmi place să găsesc în literatură și oameni care se deosebesc de ceilalți prin felul lor de a fi, nu doar gândurile pe care le au asupra lumii.

Îmi place să citesc despre sex în cărți, atâta timp cât e scris bine și are un anumit plot. Cu cât o carte explorează o idee ce nu a mai fost străbătută la fel în trecut, încearcă să aducă ceva original, cu atât mă simt mai tentată să o citesc, pentru a mă convinge singură și a-mi cerceta propriile temeri. Dacă o carte promite să te bage în sperieți, voi fi foarte tentată să văd pentru mine însămi dacă reușește să facă acest lucru. Ce cărți alegem să citim la prima vedere spune ceva despre cine suntem noi ca oameni, iar eu în viața de zi cu zi prefer să ignor lucrurile simple și să le caut pe cele care sapă cât mai adânc în ființa umană și ne demonstrează lucruri de care eram conștienți dar nu le puteam pune în cuvinte. Pe voi ce vă motivează să alegeți o carte, atunci când nu știți nimic despre ea în prealabil?

4 gânduri despre „Turn-Ons la cărți!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.