Top 10 cărți 2015!

page

Am așteptat până în ultimul moment cu acest top pentru că speram, cumva, să reușesc să termin de citit Alias Grace de Margaret Atwood care până acum îmi place foarte tare, dar fiind o carte destul de groasă iar ritmul meu de lecturare nefiind constant, nu am reușit…

Am citit 50/50 cărți anul acesta și sunt destul de mulțumită. Mai pe la final m-am decis că nu contează numărul ci să citesc în fiecare zi câte ceva, pentru plăcere și cunoaștere, nu pentru a atinge un anumit scop. Mai menționez doar faptul că sunt cărți care au primit un punctaj destul de mare pe Goodreads din partea mea dar care se poate să nu se regăsească în acest top iar explicația mea este că voi nota cărțile în funcție de cât de memorabile mi s-au părut, de emoțiile transmise și impactul avut asupra mea. Să începem deci!

10. Mara de Ioan Slavici

În mod surprinzător, chiar mi-a priit această lectură, chiar dacă a fost greoaie. Mi-a plăcut mult povestea ei, chiar dacă nu și modul în care a fost scrisă și chiar m-am regăsit în personaje, în special în fiica Marei. Nu știu cât o să-mi mai amintesc din această carte la bac, dacă va fi cazul, însă știu că mie una mi-a rămas ceva în minte din ea – și am înțeles câteva lucruri și despre mentalitatea oamenilor „de demult”. E o poveste bună.

9. Dear Dad de Louie Anderson

O carte auto-biografică despre unul din cei mai inspiratori oameni pe care îi știu, care sunt în același timp și foarte comici. Nu m-a dezamăgit deloc, chiar dacă conținutul său este foarte trist. Pasiunea mea pentru cărțile de acest gen s-a păstrat în timp!

8. Sînt o babă comunistă de Dan Lungu

Cartea asta m-a ajutat mult să înțeleg România comunistă și impactul său asupra oamenilor care au trăit înainte de ’89 așa că îi port eternă recunoștință autorului, care a prezentat totul sub o formă foarte funny și captivantă, cartea având totuși și un mesaj foarte important pentru cititorii ei.

7. Spitalul celor pierduți în iubire de Rucsandra Tudoran

Cartea asta are o valoare mai mare în această ierarhie pentru mine din motive foarte subiective: Rucsi mi-e tare dragă ca om, înainte de scriitoare și de asemenea, regăsesc foarte mult propriile mele trăiri între paginile acestei cărți în aparență simplă. Big like! :)

6. Cutia cu fantome de Joe Hill

Am achiziționat cartea asta în original, în engleză după ce am citit versiunea ei de la Tritonic dar oricum, mi-a plăcut foarte mult, e o poveste foarte bine scrisă și cu adevărat scary. Chiar că una din cele mai bune cărți citite anul acesta, și poate în general!

5. 1984 de George Orwell

Cartea asta m-a făcut să cumpăr întreaga operă a lui Orwell, e cel care m-a făcut să fiu interesată de sistemul comunist, prin povestea lui obsedantă, atât de bine scrisă și structurată. Dragoste eternă pentru Orwell.

4. Mincinoșii de E. Lockhart

O carte foarte ușor de citit la al cărei final nu mă așteptam, m-a luat prin surprindere și a fost ca un orgasm. O lectură greu de egalat, ca stări transmise, trăiri, ș.a.m.d.

3. Ochiul lui Nefertiti de Gerald Messadie

O carte care m-a făcut să realizez cât de mult iubesc intrigile de curte și să citesc despre locuri și lumi antice… și să realizez cât de actual este încă totul! O dramă care m-a captivat total, ador faptul că face parte dintr-o trilogie pe care o voi continua cel mai probabil în 2016.

2. Vicky, nu Victoria de Cristina Nemerovschi

De parcă asta ar fi vreo surpriză… După ce am avut onoarea de a vorbi despre carte la lansarea ei, nimic nu mai poate șterge din valoarea sa inestimabilă – la fel ca și a scriitoarei, pentru mine.

1. Suge-o, Ramona! de Andrei Ciobanu

Cartea asta încă e foarte importantă pentru mine și abia aștept continuarea ei. Ador totul, de la stil până la mesaj și consider că mi-a fost de un real folos în lumea exterioară… Pwp Andrei Ciobanu.

Cam asta a fost și cu topul din acest an, sper să ne revedem în 2016 cu multe lecturi interesante și marcante :)

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

6 gânduri despre „Top 10 cărți 2015!

  1. „Mara” pot să zic că mi-a plăcut și mie, deși nu mă așteptam. A fost o lectură plăcută, dar nu nemaipomenită.
    Drăguță lista, singura care nu mă atrage este „Suge-o Ramona”. O am, dar nu este deloc genul meu.
    Lectură plăcută în continuare!

  2. Maraa . este una din cărțile mele preferate de la autorii canonici și este destul de drăguță.
    În schimb după părerea mea *Sugeo Ramona* nu m-a atras aproape deloc 3 stele , nu știu de ce ..dar pur și simplu mi s-a părut ….nu știu…ciudată ? Respect munca lui Andrei și sunt mândră de reușitele pe care acesta le are :)

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Cristina Boncea

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura