Film vs. Carte – Paper Towns

La fel ca și cartea, filmul mi-a displăcut. M-am bucurat că au tăiat multe secvențe și au păstrat firul narativ principal.

Personajele lui Green sunt adolescenți simpli, basic, fără nimic extravagant – cel puțin băieții din rolurile principale, deci din acest punct de vedere actorii s-au potrivit de minune. Quentin mi se pare un personaj insuportabil atât în carte cât și în film. Green are talentul de a spune lucrurile pe un ton anume, astfel încât să le facă să pară cu adevărat importante și revelatoare (precum Coelho) pe când ele nu sunt decât niște realizări infime, evidente – te fac să simți că ai pierdut timpul implicându-te în poveste.

Filmul a fost plictisitor, chiar mai rău decât cartea. Nu a avut nicio scenă mai de efect, care să îți rămână imprimată în minte. Accidentul lor de mașină mi s-a părut foarte prost reprezentat însă magazinul de suveniruri părăsit a arătat exact ca în mintea mea. Filmul doar a atins suprafața cărții, dar oricum nu exista vreo profunzime în ea pe care să o poată surprinde cu adevărat. Se presupune că punctul culminant e atunci când Quentin o întâlnește în sfârșit pe Margo însă aceasta îi spune că nu vrea să se întoarcă alături de el și își dorește un alt gen de viață, se simte neînțeleasă în micul lor oraș și e în căutarea propriului sine. Concluzia lui Q? Că e greșit să crezi că un om e mai mult decât un om… lecție învățată din faptul că o fată l-a refuzat după ce el a călătorit 1200 de mile după ea, după ce nu l-a pus nimeni să facă asta. John Green in a nutshell, nu înțeleg de ce insistă să transmită astfel de mesaje adolescenților and I fucking hate him.

Pe scurt, mi s-a părut un film foarte prost realizat după o carte aproximativ la fel de proastă. L-am urmărit din curiozitate dar e o completă pierdere de timp.

Un gând despre „Film vs. Carte – Paper Towns

  1. Am văzut filmul și mi-a ajuns! Mă așteptam la ceva wow, dar a fost ceva sec. Și eram ferm convinsă că trebuie să fie bun, titlul are ceva ce promite. Cartea m-am răzgândit să o mai cumpăr pentru că mă gândesc că nu are cum să fie cu mult diferită de film, mai ales că subiectul e același. Păcat, mă atrăgeau coperta și titlul….

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.