Teama de cărțile „mari”

 Cuvântul „mari” este pus în ghilimele pentru că această postare nu se referă la dimensiunea volumelor ci la importanța lor, la valoarea literară acumulată de-a lungul vremii. Am câteva cărți de acest gen în bibliotecă, dar recunosc că pe majoritatea nu le-am citit. În mare parte, biblioteca mea constă în romane contemporane ușurele care doar ating niște teme mai filosofice dar nu sunt în miezul acestora.

Ideea este că am un motiv pentru care nu m-am atins de ele până acum, deși chiar vreau să le citesc. Cărțile astea mai serioase, gen Huxley sau Palahniuk sau Camus sau alții asemănători… Reticiența mea cea mai mare în privința lor este că poate nu-mi va face plăcere așa de mare să le citesc, că trebuie să mă concentrez în plus. Poate e adevărat dar nu am de unde să știu până nu încerc, nu? Nu dețin în prezent acești autori în bibliotecă dar am unele cărți mai „mici” – cu același sens din titlul articolului. De exemplu: Lumea Sofiei, Alias Grace și o mini colecție de clasici, cărți în engleză. Nu de puține ori mi s-a întâmplat să deschid o carte și efectiv să nu pot continua lectura datorită faptului că nu cunosc destui factori la care se referă cartea respectivă. De exemplu, The Great Gatsby mi s-a părut destul de greu de pacurs, am citit câteva pagini dar m-am pierdut pe parcurs.

Ideea este că a venit momentul să renunț la zona mea de confort și să deschid și acele cărți ce se găsesc de multă vreme pe rafturile mele dar nu am avut curaj să le deschid încă. Mi-a plăcut mereu să alternez între chestii ușurele și cărți ceva mai complexe dar voi ridica ștacheta în curând. Așteptați-vă deci la recenzii ale unor cărți puțin mai „mari”, mai serioase, așa cum v-ați plâns toți până acum. Sunt curioasă dacă la final vor predomina tot cele de genul colecția Raftul Denisei printre preferatele mele. Sunt convinsă că voi găsi și cărți ce îmi vor plăcea foarte mult, deși limbajul ar putea fi puțin dificil la început. Wish me luck!

Un gând despre „Teama de cărțile „mari”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.