Stingerea, recenzie

img_0454

Aproape 4 stele, a fost volumul care mi-a plăcut cel mai mult până acum. Am avut mereu dubii legate de cărțile astea și totuși, mi-a făcut plăcere să le citesc. Le ador aura dark și romance-ul și povestea în sine.
În volumul 7, Ada e beleaua cea mare. Ada e computerul dar și fosta ființă umană, fost vampir, creat de Myrnin. Ea vrea să o distrugă pe Claire. Al doilea antagonist este Kim, o tipă îndrăgostită de Shane și cu un complex de vedetism, de asemenea perversă, care vrea să facă un film despre viața din Morganville. Claire și prietenii ei vor să oprească distrugerea orașului pe ambele căi, dar nu e deloc un lucru ușor.
Claire și Shane mi se par în continuare un cuplu foarte drăguț. Michael are farmecul său aparte, Oliver e printre favoriți.
Am sesizat o oarecare profunzime în dialog de data asta și sunt în continuare îndrăgostită de ideea unui oraș retras, creat special pentru vampiri, unde totuși există mereu o luptă de egalitate între ei și oameni. Situația le e favorabilă celor patru protagoniști de această dată. Îmi plac tangențele și istoricele dintre personaje, misterul, tachinarea. Toate personajele sunt simpatice în felul lor.
Nu spun că ar fi cea mai bună serie despre vampiri scrisă vreodată, că ar fi măcar o serie bună sau printre preferatele mele – spun doar că îmi face nespusă plăcere să o citesc, îmi place universul ei și vreau să aflu ce se întâmplă în continuare, cum se mai leagă lucrurile, cum mai evoluează Claire și cât mai multe scene dintre ea și Shane…
Până și pe ea am ajuns să o înțeleg mai bine în volumul ăsta, m-am decis să îi iau pe toți mult mai în serios și rezultatul a fost bun.
Vă încurajez să îi dați o încercare, e o serie complexă și plină de acțiune, așa cum îmi place mie.

3

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.