Nu lăsa cartea jos din mână…

Ăsta e un post sfătuitor, bazat pe experiența mea, desigur.

Când citești o carte ce nu îți prea place – căci cele care îți plac, chiar sunt greu de lăsat jos din mână, nu-i așa? – sfatul meu e să citești măcar un capitol pe zi. Măcar o pagină. Dacă zici că te apuci de ea mai încolo, fie renunți de tot, fie uiți ce ai citit. Și e al dracului de nașpa să realizezi că te-ai străduit degeaba.

Mie mi se întâmplă asta și cu cărțile care îmi plac. Din diferite motive, le las puțin jos, pentru o perioadă scurtă, și apoi revin la ele. Uneori am noroc, le răsfoiesc puțin și îmi amintesc ce am citit, dar nu e la fel. Pentru că totuși nu pot maratona o serie, mă plictisește, măcar individual să nu mai repet greșeala asta.

Dacă te ai apucat de ceva și vrei să îl duci la bun sfârșit, nu pierde vremea. Nu lăsa timpul să treacă. Mintea umană e incredibilă știți cum e… când vrei să îți amintești ceva într-un anumit moment, chiar atunci parcă nu îți vine în minte. Informația există, dar nu mai e așa actualizată. Eu zic că e aiurea. Cartea își pierde din valoare. Cred că cel mai bine e să încerci să termini o carte cât mai repede, să citești constant, dar asta să vină natural. Eu așa voi face de acum înainte.

Voi ce ziceți? Am dreptate?

7 gânduri despre „Nu lăsa cartea jos din mână…

  1. Cel mai nasol e cand lasi o carte foarte buna chiar inainte de a se intampla ceva palpitant, iar cand revii acel lucru nu e la fel de intens precum ti-ai dori, pentru ca tensiunea construita in timpul cititului anterior se pierde. (Sper ca are sens ce zic)

    Apreciat de 1 persoană

  2. Dupa o perioada in care am constatat ca nu citisem mare lucru, mi-am propus si eu sa citesc macar 10 pagini / zi. Si da, regula e valabila mai ales in cazul cartilor care nu imi plac. Pe cele care imi plac greu le las din mana. :)
    By the way, tocmai mi-am achiziotionat Octopussy. :D

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.