Autori „auto buy”!

Adică cei ale căror cărți le-aș cumpăra instant, fiind convinsă că o să-mi placă și pe care le citesc imediat, lăsând totul baltă pentru ele. Sau ceva de genul. În fine, dacă vreunul din autorii de mai jos ar publica o carte nouă, aș cumpăra-o fără să citesc măcar descrierea…

1. Cristina Nemerovschi

Normal. Nu-mi pasă ce scrie, e Cristina Nemerovschi. Am citit toate cărțile ei de până acum și n-am de gând să mă opresc.

Ce e așa șmecher la acest autor?

Pentru mine a fost o speranță împlinită să descopăr că există acest gen de literatură la noi în țară. Nu mă refer doar la înjurături și scene de sex ci pur și simplu la atitudinea pe care toate personajele Cristinei o au. Fiecare roman al ei are ceva aparte și de cele mai multe ori, o poveste captivantă. Cristina scrie și publică destul de repede și totuși, nu mă pot sătura de cărțile ei, indiferent de subiect. Preferata mea este până în prezent „nymphette_dark99”.

2. Terry Pratchett

Știu că e aiurea, fiindcă a murit, dar în cazul său mă refer că i-aș cumpăra cărțile în momentul în care le văd pe vreun raft. Nu-mi pasă ce scrie, e Terry Pratchett.

Ce e așa șmecher la acest autor?

E amuzant. Am râs cu lacrimi la multe din lucrările sale. E și simpatic – orice personaj al său e simpatic, fie al pro sau antagonist. Pe lângă asta, cărțile lui sunt mai mereu niște parodii/satire la ceva. Cel mai mult mi-a plăcut „Domnul cu coasa” din seria Lumea Disc, dar și cartea scrisă împreună cu Neil Gaiman – „Semne bune”, o parodie după The Omen. Cărțile lui Terry Pratchett pot fi citite și înțelese la orice vârstă, cred că aici este magia sa. Mesajele sale sunt puternice și totuși, în aparență, cărțile sale sunt inofensive.

3. Yrsa Sigurdardottir

Ok, aparent tot ce-am făcut a fost să-mi enumăr autorii preferați. Yrsa are vreo 5 cărți publicate la noi deja din care am citit trei. Nu mă interesează, o ador.

Ce e așa șmecher la acest autor?

Personajul ei Thora Gudmundsdottir din seria cu același nume, în primul rând. Recunosc că nu am citit niciun roman care să nu facă parte din seria asta dar plănuiesc să o fac. Cărțile ei sunt polițiste, foarte bine scrise, dar nu de puține ori ne lovim și de elemente fantastice care ne fac să punem sub semnul întrebării realitatea. Protagonista seriei este o femeie puternică și foarte inteligentă pe de-o parte, iar pe de alta, mama a doi copii cu o viață personală dificilă, ea trebuind să jongleze între aceasta și slujba ei de avocată.

4. E. Lockhart*

Nu sunt așa de sigură în privința acestei autoare însă după ce am citit „Mincinoșii” sunt foarte curioasă de ce altceva a mai scris și va mai scrie.

Ce e așa șmecher la acest autor?

Nu știu. „Mincinoșii” a fost scrisă într-un mod perfect, ușor de citit, a fost o carte perfectă din punctul meu de vedere. Sper că acest stil de scriere poate fi regăsit și în celelalte cărți ale sale, cu povești la fel de captivante.

Alți autori ale căror opere vreau să le citesc în întregime: Charles Bukowski, John Steinbeck, Vladimir Nabokov, J. D Salinger, Paulo Coelho, Dan Lungu, George Orwell, Nina Malkin, Joe Hill .

Nu e chiar același lucru dar m-am gândit că se leagă între ele – autorii mei preferați și autorii pe care sunt sigură că-i voi adora în continuare, după ce citesc tot ce au scris ei. Ce părere aveți? Care sunt autorii voștri „auto buy”?

P.S. Sper și sunt destul de sigură că îmi voi găsi autori preferați noi cât de curând.

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

3 gânduri despre „Autori „auto buy”!

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Cristina Boncea

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura