Seriile la care am renunțat

Nu știu de ce am impresia că am mai scris un articol asemănător însă ideea mi-a venit de la un videoclip din booktube postat de Katytastic. Am pe Goodreads un raft cu seriile la care am renunțat așa că astăzi m-am gândit să pun lucrurile pe hârtie și am ajuns la niște statistici interesante, postate pe pagina mea de Facebook.

În fine, o să vorbesc despre fiecare în parte, mai amănunțit.

1. SERIA HERCULE POIROT

Am citit o singură carte cu Hercule Poirot, Primele Cazuri. Mai aveam câteva cărți din aceeași serie și am încercat să le citesc însă stilul impersonal de scriere mi-a fost insuportabil așa că am hotărât să nu mai pun în veci mâna pe aceste cărți, indiferent cât de bune sunt misterele Agathei.

2. SERIA ANITA BLAKE

Aveam toate volumele publicate la noi în țară, adică primele trei. Pe lângă faptul că seria e imensă, am parcurs cu greu primul volum iar la al doilea am zis deja stop. Au fost câteva părți interesante, un univers chiar atrăgător, însă stilul de scriere m-a plictisit groaznic.

3. SERIA DOOMSPELL

Am citit primul volum apărut la noi sub titlul de „Vraja Fatală”. Deși îmi plac multe cărți pentru copii, pe aceasta am citit-o de două ori și am avut aceeași părere: nu. Nu e o chestie foarte importantă pe listă dar da, e una din seriile la care am renunțat

4. SERIA NU PLÂNGE SUB CLAR DE LUNĂ

Sunt trei cărticele de fapt, cu coperți una mai urâtă ca cealaltă. Am citit-o pe prima, deși și volumul doi a fost publicat în limba română. Voi spune mereu că primul volum ar fi fost destul de reușit dacă ar fi fost scris de la coadă la cap. În rest, a fost doar your average ya/fantasy novel, fără pic de originalitate sau profunzime.

5. SERIA ELITA ÎNTUNECATĂ

La noi au apărut, cred, doar primele două volume din serie iar eu l-am citit pe primul – „Blestemul focului”. Aia a fost cartea care a pus capac pasiunii mele pentru cărțile de gen. A fost oribilă, clișeul maxim.

6. SERIA ALTFEL DE ÎNGERI

Am citit primele două cărți din această serie. Din câte știu eu, și volumul trei a fost tradus la noi. Nu mi-a plăcut deloc povestea dar parcă-parcă ar fi un mega easy read de plictiseală. Sau nu.

7. SERIA CHARLEY DAVIDSON

Am citit primul volum primit de la autoare. Nu știu de ce e așa populară seria asta, mie mi s-a părut o combinație între mai multe femme fatales personajul principal…

8. SERIA PANTALONII CĂLĂTORI

Am citit primul volum și apoi am văzut filmele. Am renunțat la serie pentru că filmele sunt de o mie de ori mai bune… iar Blake Lively e atât de superbă!

9. SERIA SUNSET VAMPIRE

Am primit cartea asta de la autor și a fost cea mai groaznică pe care a trebuit vreodată să o citesc. Exemplul perfect de cât de proastă poate fi literatura contemporană din state… în special ya/fantasy!

10. SERIA MY LITTLE LIFE

Am luat cărticica asta de pe Elefant la un preț de nimic pentru simplul fapt că o colegă o citea prin clasa a III-a și nu voia să o arate și celorlalte fete. Un rahat.

11. SERIA PANTOFIORUL ROZ

Am citit primele trei volume de la bibliotecă pe când aveam poate vreo zece ani. Am cumpărat primul volum peste ceva vreme și m-a dezamăgit. Poate că dacă citești toate cele zece volume super scurte, ar ieși o poveste frumoasă. Dar n-am timp pentru asta.

12. SERIA WICKED LOVELY

La noi au apărut primele două volume. Primul mi s-a părut super dar când l-am început pe cel de-al doilea, fără să aibă legătură între ele, n-am putut rezista. Mi s-a părut prea copilăresc stilul de scriere, cred. Neatractiv.

13. SERIA CELE NOUĂ VIEȚI ALE LUI CHLOE KING

Cred că toate au fost traduse la noi, a apărut și un show tv cu un singur sezon… La fel ca în cazul „Blestemul Focului”, un clișeu imens, scârbos, americănesc.

14. SERIA JURNALUL UNUI PUȘTI

Am citit primele patru volume și am renunțat la serie datorită filmelor… care sunt geniale!

15. SERIA MICUȚELE MINCINOASE

O serie imensă din care am citit primele trei volume. Am renunțat la ele pentru a urmări show-ul care are unele momente bune.

16. SERIA CERCUL SECRET

Am avut bunăvoința de a termina de citit primele trei volume doar pentru faptul că le cumpărasem deja pe toate odată. Când am aflat că nu era de fapt o trilogie, am dat-o naiba. Super bad writing, plot and everything.

17. SERIA CASA NOPȚII

Am citit șapte volume din seria asta până să renunț la ea. Cred că și pe alea le-am citit din pură curiozitate, să văd ce se întâmplă cu personajele. NU RECOMAND!

18. SERIA ARAMINTA NĂLUCILĂ

Doar primele trei cărți au apărut la noi. Le-am citit pe astea și mi-au fost tare simpatice dar nu suport să am serii incomplete așa că m-am decis să renunț la ea.

19. SERIA EMILY THE STRANGE

Doar primul volum a apărut la noi, alături de un magazin din Centrul Vechi la care nu am ajuns niciodată. Un concept interesant, un final detestabil.

20. SERIA O SERIE DE EVENIMENTE NEFERICITE

Am citit prima carte de la bibliotecă și am văzut filmul când eram foarte mică. Poate le-aș citi odată pe toate dar nu știu…

21. SERIA FAMILIA PUHOI

Am mai postat despre „The Floods” pe blog însă m-am hotărât că e un commitment prea pare și nu se merită.

22. SERIA LILY OF THE VALLEY

Se presupune că această carte va avea o continuare însă mi s-a părut foarte ștearsă și plictisitoare. It’s a no from me!

23. SERIA HEIDI

Câți dintre voi știați că Heidi are mai multe continuări? Eu categoric nu le voi căuta cu pasiune, pentru a afla ce se întâmplă cu biata copilă. Pur și simplu nu mi se pare așa de importantă.

24. SERIA MELANIA LUPU

Am aflat de curând că există o serie de 6 volume numită Melania Lupu din care eu am citit doar volumul al treilea. Celelalte cărți sunt destul de greu de achiziționat și nu cred că mi-a plăcut așa de mult acest volum pentru a-mi dori să continui.

Cam astea sunt. Voi la ce serii ați renunțat și de ce?

2 gânduri despre „Seriile la care am renunțat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.