Despre spoilere

Și aici, pentru mine, sunt incluse și orice fel de fragmente, teasere, trailere, ș.a.m.d. Uneori refuz și să citesc descrierile cărților, dacă sunt de exemplu continuările unor serii. Nu suport să știu dinainte ce se întâmplă. Dacă decid să citesc o carte sau să văd un anumit film, îmi sunt suficiente foarte puține detalii pentru a-mi da seama dacă merită… aceste detalii sunt titlul, motto-ul, coperta, genul și poate actorii, dacă e vorba de film. În rest, niciodată nu mă uit la trailere, indiferent cât de mult aștept respectivul film (cum e ultimul din Jocurile Foamei). Mă enervează. Prefer să aștept să primesc întreaga chestie (carte sau film) decât să primesc bucățele înainte. Mă stresează.

Și totuși, urăsc orice fel de spoiler mai puțin cel cu primul înțeles al cuvântului. N-am nicio problemă dacă știu cum se termină o carte dinainte să o citesc (ex.: Belzhar). Asta nu poate decât să mă facă și mai curioasă cum se ajunge acolo. Deși, bineînțeles, prefer să aflu pe cont propriu, dezvăluirile astea răutăcioase nu mă încurcă cu nimic. Deci mi se pare oarecum ciudat…

N-am răbdare să citesc fragmente dintr-o carte dinainte ca aceasta să fie publicată, mi se pare că n-au niciun context și nu le înțeleg.

Pe voi vă deranjează? Cum reacționați? Vă place să fiți bine informați dinainte de a citi sau a viziona ceva?

7 gânduri despre „Despre spoilere

 1. Uneori citesc recenzii abia după ce am terminat de citit / vizionat ceva… așa sunt sigură că nu a stricat nimeni farmecul, văd dacă și alții au avut aceeași părere ca mine sau poate mă lămuresc în legătură cu anumite lucruri!

  Apreciază

 2. Cred că nimănui nu-i plac spoilerele, de aici și numele de spoiler. :)) Dar recunosc că, dacă e vorba de o carte pe care vreau s-o citesc de mult timp sau de un film pe care vreau să-l văd neapărat, un spoiler sau două nu mă vor opri. Cumva reușesc să trec peste dezamăgirea inițială și să mă concentrez pe alte aspecte ale cărții sau filmului. Pentru fiecare persoană e altfel, I guess…
  Cât despre citit descrieri ale cărților înainte de a le citi, păi… da, asta fac în mod regulat. Nu-mi place să mă apuc de o carte fără să am măcar o idee despre ce se întâmplă în ea. :D Long live Goodreads!! :))

  Apreciază

   1. Pai sa-ti spun cum se intampla: incep cartea si la un moment dat ma uit la ceas si e deja ora 1 noaptea si a doua zi merg la munca iar eu n-as lasa cartea din mana. Asa ca trag un ochi rapid la final si dorm mai linistita in noaptea aia. :)))

    Apreciază

 3. Eu intotdeauna intreb alte persoane ce se intampla in cartea pe care o citesc si cateodata ma uit printre ultimele pagini ale cartii sa vad cun se termina. Nu ma pot abtine. E imposibil si nu ma deranjeaza. La fel cum nu ma deranjeaza sa imi poveasteasca cineva o carte pentru ca asa ma poate convinge sa o citesc.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.