Top 5 cărți 2015/2

11280330_853086341433190_1059152076_n

… adică top 5 cărți citite până acum. M-am gândit că tot a trecut jumătate de an iar eu am reușit să citesc 29 de cărți, ar fi drăguț să fac un top pe care apoi să-l compar cu top 10 pe 2015. Mai sus aveți o poză de pe Goodreads cu rating-ul acordat până acum cărților. Trebuie să recunosc că sunt destul de dezamăgită de cărțile pe care le-am citit în aceste șase luni, căci niciuna nu a reușit să primească punctajul maxim. Și totuși, sunt convinsă că cel puțin o carte va primi cinci steluțe până la sfârșitul anului. Am planuri mari pentru vara asta…

Să vedem deci top 5-ul, de care și eu sunt curioasă:

5. Dear Dad: Letters from an Adult Child

Este o carte non-fictivă care m-a impresionat aproape până la lacrimi. Urmărește povestea de familie a lui Louie Anderson, celebrul comediant cunoscut din desenul „Viața cu Louie”. Partea bună!? Mai am încă două cărți de-ale lui necitite. I love this man.

4. Cutia cu fantome

Am citit-o în română dar cu siguranță varianta în engleză ar fi primit cinci stele. Deja am achiziționat-o și sunt convinsă că îl ador pe Joe Hill, fiul lui Stephen King. E probabil prima carte horror serioasă (>Goosebumps) pe care am citit-o și a fost de-a dreptul genială!

3. 1984

Așa mi-am dat seama că îl ador pe Orwell și o să citesc tot ce a scris el vreodată. MUST READ!!!

2. Ochiul lui Nefertiti

A fost dragoste la prima vedere (a coperților) cu această trilogie, Furtuni pe Nil. Abia aștept să citesc și celelalte două volume. PURE PERFECTION.

1. Mincinoșii

Cel mai bun plot-twist ever. Foarte ușor de citit. Adorabilă. O investiție foarte bună. Recomand.

Nu mi-a luat foarte mult să aleg, mai ales că două din aceste cărți sunt pe lista mea de favorite, chiar dacă au obținut doar patru din cinci steluțe. Sunt convinsă că se vor afla și în topul final dar oare le va depăși vreo altă lectură?

Care sunt cărțile voastre preferate citite până acum anul ăsta?

Publicat de Cristina Boncea

Cristina Boncea s-a născut pe 1 ianuarie 1998, a absolvit Facultatea de Filosofie și are cinci romane publicate la activ (trilogia "Octopussy", "Mi-ai promis că vom muri împreună" și "Evadare din Insula Libertății").

2 gânduri despre „Top 5 cărți 2015/2

  1. 1. Nimic nou pe frontul de vest – E.M. Remarque; 2. Hotul de carti – M. Zusak; 3. O telenovela socialista – D. Pop; 4. Castelul palarierului – A.J. Cronin; 5. Razboiul lumilor – H.G. Wells.

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Cristina Boncea

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura