Mă bucur că am citit această carte însă nu am aflat incredibil de multe informații despre Conchita, regina Europei. Povestea ei este una foarte des întâlnită. Tom Neuwirth a crescut într-un oraș mic din Austria și a fost bullied până ce a plecat într-un alt oraș pentru a urma cursurile unei școli de fashion. Părinții lui aveau un restaurant și l-au susținut cu bani, apoi Tom a hotărât să urmeze o carieră muzicală și s-a înscris într-un concurs muzical difuzat la TV. A câștigat ceva faimă, s-a declarat homosexual, a fost introdus cu forța în trupa jetzt anders! după care și-a întâlnit producătorul și a devenit Conchita Wurst. Peste ceva timp, s-a decis pur și simplu să participe la Eurovision și a câștigat. Niciun spoiler aici.
Conchita se declară ca fiind cântăreață și activist politic iar albumul ei de debut tocmai a ieșit pe piață, deși în carte ne este vorbit doar despre primele single-uri. O susțin în continuare și perpetuez transmiterea mesajului ei legat de egalitate, toleranță și acceptare, însă Tom ca și persoană nu mă încântă în mod deosebit și cel puțin în această carte, nu am reușit să descopăr un lucru care să-l facă unic. Conchita este un personaj extrem de frumos și voi continua să-i urmăresc activitatea, să-i ascult muzica și să încerc să învăț ce pot din cunoștințele ei. Încă mă bate gândul să cumpăr cartea în germană, căci sunt aproape convinsă că aș înțelege limbajul.
Această recenzie este foarte scurtă, la fel ca și cartea Conchitei. Recomand cartea celor care, la fel ca și mine, au susținut-o anul trecut la Eurovision și vor o privire din interior legată de această experiență. De asemenea, în carte se găsesc și multe referințe la comunitatea LGBT+ și anumite nume mari din fashion industry – pentru cei interesați. Pot spune doar că m-a dezamăgit conținutul foarte vag al acestei auto-biografii, de la care aveam așteptări mult mai mari.